Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BOR, despre slujba de Înviere: Credincioșii vor putea sta și în biserică, dar cu respectarea unor reguli

Publicat

Credincioșii vor putea sta și în biserică, la slujba de Înviere, dar în număr limitat, cu respectarea regulilor de distanțare, spun reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul în care premierul anunțase că slujbele de sărbători se vor face în exteriorul lăcașurilor de cult.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni seara, la Digi 24, că slujbele din noaptea de Paști vor fi ținute în aer liber, în afara bisericii, cu respectarea regulilor de distanțare.

Vezi și Slujbele din noaptea de Paște se țin în afara bisericilor. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

Șeful Guvernului a mai spus că va mai avea miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase pentru a organiza noaptea Paștelui ortodox.

Ce spune BOR

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus la Digi24 că „de obicei, reflexul e în această perioadă să transmiți un răspuns cu accent spre exterior”.

„Vă aduc aminte de Hotărârea Guvernului nr 432 din 8 aprilie 2021 în care sunt stipulate precis toate elementele privitoare la desfășurarea slujbelor religioase, inclusiv slujba de Înviere. Din acest motiv, Cancelaria Sfântului Sinod a emis deja îndrumări foarte riguroase cu privire la desfășurarea acestor slujbe”, a spus Bănescu.

„Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioșii în număr mai mare, care se desfășoară afară, după aceea, această majoritate a credincioșilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar și în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie.

Vor putea pătrunde în interior doar un număr limitat de persoane, conform spațiului disponibil”, a explicat purtătorul de cuvânt BOR.

„Este o certitudine și nu identific în acest moment, în contextul în care ne aflăm, niciun motiv real, adecvat, cu conținut, care să producă o schimbare a unei Hotărâri de Guvern deja publicate în Monitorul Oficial.

Oricum slujbele din perioada Sfintelor zile, mă refer la Săptămâna Sfintelor Patimiri, Deniile, la care mai participă lume mai multă, toate acestea se vor desfășura cu preponderență în exterior, sperând că și vremea va fi foarte bună”, a mai spus Bănescu.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax