Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BOR vrea dezlegare de la regulă: cere autorităților să permită accesul pelerinilor fără certificat verde la Sfânta Parascheva

Publicat

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei cer autorităţilor să nu interzică accesul la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pe parcursul nopţii, în cazul pelerinilor care nu deţin certificat verde.

Aceasta pentru că noaptea, ”rândul ar fi mai mic și nu s-ar crea aglomerație”.

Preotul Constantin Sturzu, purtătorulul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB), a declarat că noaptea trecută au existat cazuri când pelerini care nu deţineau certificatul verde nu au fost lăsaţi de forţele de ordine să ajungă la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva, potrivit G4Media.ro.

Autorităţile au restricţionat deplasarea persoanelor în municipiul Iaşi, în intervalul 20.00-05.00, după ce rata de incidenţă a depăşit opt cazuri la mia de locuitori.

”Rugăciunea noastră cuprinde şi strădania ostenitorilor din spitale”

În același timp, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a afirmat în cuvântul său adresat pelerinilor prezenți la Iaşi că rugăciunea către Sfânta Parascheva cuprinde suferinţa bolnavilor din întreaga lume, dar şi strădania cadrelor medicale din spitale, numiți de acesta în limbaj de lemn bisericesc ”ostenitorii din spitale”.

ÎPS Teofan a adresat sâmbătă un mesaj pelerinilor care ajung la Iaşi pentru a se închina la moaştele sfintei Cuvioasei Parascheva, înaltul prelat afirmând că anul acesta credincioşii vin la catedrala ieşeană şi pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea cu privire la sănătatea lor şi a celor dragi.

Vezi și CERTIFICATUL VERDE: Cum se obține și ce valabilitate are pentru vaccinați și nevaccinați. În ce condiții poate fi folosit

Pelerinajul se va încheia pe 15 octombrie, când racla cu sfintele moaşte va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană.

Şeful DSU, Raed Arafat, a refuzat, vineri seară, să discute despre pelerinajele permise în această perioadă, în ciuda situaţiei epidemiologice extrem de grave.

”E un subiect în care nu am să intru. Nu am răspuns pentru asta, decât că aşa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp, aşa este în legislaţie, sunt permise, nu mai sunt oprite, dar trebuie respectate toate măsurile sanitare” a spus Arafat.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    duminică, 10.10.2021 at 07:40

    Ignoranta spune totul !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate