Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bosch Blaj investește într-o centrală electrică fotovoltaică de 1,1 MW, pentru asigurarea parțială a consumului propriu de energie

Publicat

Compania Bosch Automotive din Blaj investește într-o centrală electrică fotovoltaică, pentru acoperirea unui nivel de bază din consumul propriu al echipamentelor și utilajelor.

Peste 2.300 de panouri fotovoltaice urmează să fie montate pe acoperișul unei hale, puterea instalată în invertoare fiind de 1,1 MW. Valoarea investiției se ridică la peste 6,9 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Montare sistem de panouri fotovoltaice pe acoperisul cladirii BLJ 110”, propus a fi amplasat în localitatea Blaj, titular Bosch Automotive SRL.

Potrivit memoriului de prezentare, Bosch Automotive a efectuat evaluări energetice preliminare al potențialului de producere locală de energie din surse regenerabile cu o centrală fotovoltaică, pentru asigurarea parțială a auto-consumului de energie electrică, necesar alimentării echipamentelor și utilajelor.

În urma efectuării evaluărilor, s-a constatat că există un potențial ridicat de valorificare a acestui tip de energie la nivelul suprafețelor disponibile.

Astfel, se propune instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul halei de producție BLJ110, ce are o suprafață de 14.689 mp.

Pe acest acoperiș se vor monta 1.155 panouri de 540Wp orientate spre nord-vest (130 grade) și 1.156 panouri de 540Wp orientate spre sud-est (-50 grade) având înclinația de 10 grade.

Panourile urmează să fie conectate prin cablu pozat prin canale de cabluri la 10 invertoare de 110 kVA de la care, prin cablu de c.a. se merge la o cutie de distribuție nou proiectată și de acolo la tabloul existent.

Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată în invertoare de 1,1 MW.

Începerea lucrărilor de construcție este estimată în anul 2022, în funcție de obținerea autorizației de construire, iar perioada de execuție estimată este de 24 luni.

Valoarea totală a investiției este estimată la 6.909.262,56 de lei, cu TVA inclus.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax