Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bosch dezvoltă un test rapid pentru COVID-19. Rezultatele testului permit diagnosticarea diferențială în mai puțin de 2,5 ore

Publicat

Bosch ajută unitățile medicale, precum cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele și centrele de sănătate, cu un nou test rapid de depistare a virusului COVID-19, anunță compania într-un comunicat de presă. Noul test va fi disponibil în Germania începând cu luna aprilie și, ulterior, pe piețele din Europa și din lume.

Potrivit sursei citate, testul rapid permite depistarea simultană a zece agenți patogeni respiratori pentru diagnosticarea diferențială și îndeplinește cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

”Noul test rapid Bosch, complet automatizat pentru depistarea COVID-19, poate ajuta unitățile medicale precum cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele și centrele de sănătate să reducă timpul de diagnosticare. Testul rapid de diagnosticare molecular este realizat cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic produs de Bosch Healthcare Solutions”, potrivit comunicatului transmis de Bosch.

Testul rapid dezvoltat de Bosch este unul dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume, care poate fi utilizat direct de către toate instituțiile medicale. În plus, o singură probă poate fi testată simultan nu doar pentru COVID-19, ci și pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa tip A și B, potrivit sursei citate.

„Dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să contribuie la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Acesta va asigura identificarea și izolarea mai rapidă a pacienților infectați”, declară Dr. Volkmar Denner, președintele Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH.

„Caracteristica specială a testului Bosch este faptul că asigură diagnosticarea diferențiată, astfel încât medicii nu mai sunt nevoiți să efectueze teste suplimentare. Testul permite, de asemenea, diagnosticarea fiabilă rapidă, pentru a permite pacienților să înceapă mai repede tratamentul adecvat”, afirmă Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Noul test va fi disponibil în Germania începând cu luna aprilie și, ulterior, pe piețele din Europa și din lume.

Testul rapid a fost dezvoltat în numai șase săptămâni și poate detecta o infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în mai puțin de două ore și jumătate – interval măsurat din momentul prelevării probei și până la sosirea rezultatului.

Potrivit companiei, un alt avantaj al testului rapid este acela că poate fi efectuat direct la punctul de îngrijire. Se elimină, astfel, necesitatea de transportare a probelor, fapt ce irosește timp prețios. În plus, pacienții pot afla rapid care este starea lor de sănătate, iar persoanele infectate pot fi identificate și izolate imediat. În cazul testelor utilizate în prezent, pacienții trebuie să aștepte, de regulă, una sau două zile pentru aflarea rezultatelor.

„Timpul este esențial în lupta împotriva coronavirusului. Diagnosticarea rapidă, fiabilă, direct la fața locului – acesta este marele avantaj al soluției noastre, pe care o considerăm un alt exemplu de „Tehnică pentru o viață”, spune Denner.

Testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch este rezultatul colaborării dintre filiala Bosch Healthcare Solutions și compania de tehnologie medicală Randox Laboratories Ltd. din Irlanda de Nord.

„Alături de partenerul nostru Randox, am reușit să dezvoltăm într-un timp foarte scurt acest test rapid inovator, pe care îl putem pune acum la dispoziția pieței. Dispozitivul de analiză Bosch Vivalytic efectuează testul cu un nivel ridicat de fiabilitate și siguranță direct în spital, în laborator sau în cabinetul medical, garantând o protecție maximă pentru pacienți și personalul medical”, spune Meier.

Compania analizează în prezent modul în care poate ajuta la testarea promptă a medicilor și asistentelor/asistenților din unitățile medicale precum Spitalul Robert Bosch, pentru ca aceștia să își poată desfășura activitatea cât mai mult timp fără a infecta alte persoane.

Compania mai precizează că, în cadrul diverselor teste de laborator pentru depistarea SARS-CoV-2, testul Bosch a produs rezultate cu o precizie de peste 95 de procente, acesta respectând standardele de calitate ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

O probă este prelevată din nasul sau gâtul pacientului cu ajutorul unui tampon. Apoi, cartușul cu toți reactivii necesari pentru test este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză. În timpul analizei, personalul medical poate desfășura alte activități, cum ar fi îngrijirea pacienților. Dispozitivul de analiză Vivalytic este atât de intuitiv încât chiar și personalul medical fără instruire specială în utilizarea acestuia poate efectua testul în mod fiabil. Un dispozitiv de analiză Bosch Vivalytic poate realiza până la zece teste în interval de 24 de ore. Aceasta înseamnă că este nevoie de numai 100 de astfel de dispozitive pentru a efectua până la 1.000 de teste pe zi.

Având în vedere răspândirea rapidă a coronavirusului SARS-CoV-2, laboratoarele lucrează deja peste capacitatea maximă. Prin urmare, Bosch Vivalytic va ajuta la creșterea capacităților de testare disponibile”, potrivit comunicatului de presă.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, obiectivul strategic fiind de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax