Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bosch Rexroth investeşte 43 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie la Blaj. Lucrările vor demara în 2 săptămâni

Publicat

Producătorul german Bosch Rexroth investeşte 43 de milioane de euro în realizarea unei noi unităţi de producţie, la Blaj. Potrivit administraţiei locale, lucrările la noua construcţie vor demara în mai puţin de două săptămâni.

« Începerea lucrărilor la această nouă unitate de producție demonstrează încă o dată preocuparea constantă a mea și a administrației publice locale și județene pentru atragerea investitorilor, dar mai ales pentru crearea de noi locuri de muncă », spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Compania germană va angaja în perioada următoare cel puţin 320 de persoane, iar, până în 2015, va avea o capacitate de 1.000 de locuri de muncă, în noua locație. Odată cu deschiderea noii fabrici, pe platforma Bosch își vor desfășura activitatea 1.600 de locuitori.

Noua unitate va produce pentru industria auto senzori de turație pentru motor și șasiu și va aparține de divizia Sisteme de Control al Șasiului, din cadrul Bosch. Suprafața construită va fi de circa 21.000 metri pătrați. Grupul industrial a achiziționat anul trecut o suprafaţă de teren de aproximativ 7 hectare de la administrația publică locală, în imediata apropiere a celor 23 de hectare deținute până atunci.

Pentru această investiție, concernul a depus la Ministerul de Finanțe o solicitare pentru acordarea ajutorului de stat destinat investitorilor străini. Guvernul României a decis în această săptămână acordarea unei subvenții de 13,4 milioane de euro pentru noua investiție de la Blaj, urmând să-și recupereze banii din impozitele şi taxele pe care firma le va plăti în următorii ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax