Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bosch România anunță cel mai rapid test PCR pentru depistarea SARS-COV-2. Oferă rezultate valide în 39 de minute

Publicat

Reprezentanții Bosch România anunță că au dezvoltat cel mai rapid test PCR pentru SARS-CoV-2 din lume, care oferă rezultate valide în numai 39 de minute.

„Am dezvoltat un nou test COVID-19, chiar mai rapid pentru Vivalytic, dispozitivul nostru de analiză. Acest test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) oferă rezultate fiabile în 39 de minute.

Predestinat pentru utilizare descentralizată în centrele de testare mobile, testul ne va permite să liniștim oamenii și mai repede”, a transmis Volkmar Denner, CEO în cadrul Bosch.

  • Dezvoltarea noului test Bosch PCR face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare finanțat de Ministerul Federal German al Educației și Cercetării (BMBF).

Acesta a mai spus că procesul de dezvoltare a testului continuă.

„De la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuș de testare, la o viteză comparabilă. Acest lucru va permite personalului medical să proceseze complet automatizat mai mult de 160 de probe pe zi folosind un dispozitiv Vivalytic”, a transmis Volkmar Denner, conform paginii de facebook a Bosch România.

Testul are o sensibilitate de 98% și o specificitate de 100%. Pentru a-l dezvolta, filiala Bosch Bosch Healthcare Solutions și-a unit forțele cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm – un furnizor de frunte de teste manuale PCR extrem de sensibile. Testele PCR sunt considerate standardul de aur al metodelor de testare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax