Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Botez întrerupt de polițiști de la Acțiuni Speciale și jandarmi, în Câlnic. Peste 5000 de persoane verificate de Paște, în Alba


Publicat

pol

O petrecere de botez cu 20 de invitați a fost întreruptă, luni, de polițiștii SAS și jandarmi, la Câlnic. Organizatorul a fost amendat cu 2000 de lei.

În total, în minivacanța de Paște, au fost verificate peste 5000 de persoane privind respectarea măsurilor anti-COVID, transmite IPJ Alba.

Potrivit sursei citate, în perioada 30 aprilie – 3 mai, au fost verificate 2.483 de persoane aflate în carantină, 1.338 aflate în izolare și au fost organizate 56 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 1.321 de persoane. Alte 212 persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 74 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 306 terase, restaurante, fast food-uri și 191 de  mijloace de transport, din care 54 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 173 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 10 care nu au respectat restricțiile de deplasare, 20 care au participat la activități în spațiul public/ privat pentru care au fost institute restricții și 3 care nu au respectat măsura privind carantinarea.

Luni, 3 mai, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, împreună cu polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, au intervenit la o locuință din Câlnic unde avea loc un botez la care participau 20 de persoane.

Evenimentul a fost întrerupt, iar organizatorul acestuia, un bărbat în vârstă de 46 de ani, a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55 din 2020. Restul participanților la eveniment au fost sancționați cu avertisment, în baza aceluiași act normativ.

”Obiectivul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Stimați cetățeni, vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în lupta pentru viața!”, transmite IPJ Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Artiștii din Alba Iulia, Cristian și Maria Alexievici, au lansat ”Shining Star”. Videoclipul, realizat în doar o săptămână

Publicat

Doi tineri artiști din Alba Iulia, Cristian și Maria Alexievici, au lansat videoclipul piesei lor ”Shining Star”.

Cei doi, frate și soră, au reușit să își ducă la capăt proiectul în doar o săptămână, într-o deplasare la Dunăre, unde și-au găsit inspirația. 

Videoclipul a fost filmat cu telefonul mobil și a beneficiat de munca unei echipe foarte talentate.

”Așa a fost experiența noastră la Dunăre. Am împachetat tot în mașină, am găsit un loc superb unde am montat studioul și am stat o săptămână lăsând inspirația să lucreze prin noi și să ne găsească așa cum suntem: nici mai mult, nici mai puțin.

Am decis să filmăm un clip cu telefonul, pentru că nu am avut planuri făcute de acasă.

Cea mai mare bucurie a fost să creez alături de sora mea Maria Alexievici, o minunăție de om. Sperăm să vă placă!” a declarat pentru Alba24, Cristian Alexievici.

Cristian a absolvit „The institute of contemporary music performance” la Londra iar în prezent este profesor La Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.

Sora acestuia, Maria, a terminat Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Acum este actriță de muzical la București.

”S-a întâmplat cam așa: Am ieșit din zona de comfort, m-am suit pe al doilea tren, că primul l-am pierdut, dar nu m-am lăsat și m-am dus la Dunăre.

Fratele si-a împachetat tot în mașină – chitari, pian, monitor, clape, tobe, ușa de la casa, tobele, pe Anya (cățelușa lui) și a găsit un loc superb unde a montat studioul.

Inspirația a început să lucreze și am sosit eu să-i chinui zilele!

Totul ne-a surprins așa cum suntem: nici mai mult, nici mai puțin. Am decis să filmăm un clip cu telefonul, pentru că nu am avut planuri făcute de acasă, drept pentru care și eu îmi fac debutul de mare dansatoare.

Mulțumesc, Cristian, că ai crescut atât de frumos, mulțumesc mamă, mulțumesc tată și mulțumesc Andreea” a spus Maria.

Muzică: Cristian Alexievici

Versuri: Maria Alexievici

Orchestrație&Producție: Maria și Cristian Alexievici

Mix: Szőcs Levente Ferencz & Cristian Alexievici

Master: Szőcs Levente Ferencz

Video editing: Andreea Bran & Cristian Alexievici

Mulțumiri speciale: Cabana Alegria Eșelnița pentru găzduire

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Dotări pentru creșa și grădinița „Prichindel” din Cugir: mobilier, echipamente IT și aparate de bucătărie. Valoarea investiției

Publicat

Grădinița și creșa Prichindel din orașul Cugir va beneficia de dotări în valoare de peste 470.000 de lei. Este vorba despre mobilier pentru grădiniță și creșă, echipamente IT și electronice și mobilier și echipamente de bucătărie. 

Primăria Cugir a lansat vineri, 14 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția unor dotări în cadrul proiectului „Reparație capitală gradiniță și creșă Prichindel, orașul Cugir”.

Valoarea totală estimată este de 470.500 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, scopul proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și a dotării grădiniței și creșei Prichindel.

Grupul țintă care va beneficia de rezultatele proiectului este format din familii tinere cu copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 7 ani, care vor avea posibilitatea de a-și încredința copilul unui mediu care să le ofere siguranță și educație.

Odată cu realizarea măsurilor de reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței și Creșei Prichindel Cugir, instituția de învățământ va putea funcționa conform normelor și a legislației în vigoare. Crearea unei zone de creșă ce poate funcționa independent de grădiniță va contribui la diversificarea serviciilor educaționale la nivel local, ceea ce va conduce la o creștere semnificativă a numărului de părinți care se vor adresa unității școlare. Instituția de învățământ va asigura un mediu ofertant cultural și educativ propice pentru dezvoltarea armonioasă și echilibrată a copiilor de la vârste fragede.

Achiziția dotărilor a fost împărțită pe trei loturi, astfel:

  • Lotul 1 – dotări mobilier pentru grădiniță și creșă (paturi și scaune stivuibile, dulapuri, seturi de mobilier, biblioteci, etc.)
  • Lotul 2 – dotări echipamente IT și electronice (televizoare cu port USB, laptopuri, multifuncționale, videoproiectoare și table ecologice)
  • Lotul 3 – dotări mobilier și echipamente de bucătărie (mașini de gătit, dulapuri congelare/frigorifice, mașină de curățat cartofi, mașină de tocat carne, mașină de tăiat legume, mașină profesională de spălat vase, cuptor electric pentru patiserie și panificație, mese de lucru, rafturi, etc.)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: ”Capcane de primăvară” pe un drum turistic din Apuseni. Șoferii trec cu greu de craterele din carosabil

Publicat

DN1 R ce face legătura între Poiana Horea (județul Cluj) și Albac (județul Alba) pare a fi o adevărată provocare pentru turiștii care aleg să parcurgă acest traseu turistic din Apuseni, cu mașina.

O cititoare Alba24 spune că drumul ce leagă, prin munți, județul Cluj de Alba, este într-o stare deplorabilă.

”Efectiv intră mașina cu totul în craterele din asfalt; eu cred că sunt șanse să se transforme într-un Triunghi al Bermudelor de Apuseni și să dispară orice mașina în găurile respective.

Mai ales atunci când sunt acoperite cu apă, nu știi la ce să te aștepți când intri cu mașina și simți cum te adâncești încet într-un gol.

Dacă doriți să aveți parte de senzații tari, vă recomand traseul DN 1R, Transursoaia”, a scris o cititoare Alba24.

Fotografiile au fost făcute duminică, 16 mai, în comuna Poiana Horea, județul Cluj.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Academia ”Sanitarii Pricepuți”: Elevii și profesorii se pot înscrie gratuit la cursuri de prim-ajutor online

Publicat

Elevii și profesorii din România sunt invitați să se înscrie, gratuit, la cursuri de prim-ajutor online.

Academia ”Sanitarii pricepuți” se va desfășura în intervalul mai 2021 – 21 iulie 2021, iar persoanele eligibile pentru înscrierea în program sunt profesori și elevi de gimnaziu sau liceu.

Cursurile sunt organizate de Societatea Națională de Cruce Roșie în colaborare cu Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, o facultate pe model britanic și un hub de învățare pentru domeniul asistenței medicale din România.

Înscrierea se poate face, individual, prin intermediul site-ului www.sanitariipriceputi.ro , unde pot fi regăsite și detalii despre organizatori, calendarul programului și regulament. Toate persoanele înscrise vor fi ținute la curent cu desfășurarea programului și vor primi materialele necesare prin intermediul e-mailului.

Data limită de înscriere în program este 21 mai 2021.

În cazul profesorilor participanți, aceștia vor beneficia de un curs gratuit de acordare a primului-ajutor cu durata de 3 zile, în mediul online sau fizic (în funcție de filiala județului din care face parte). În urma acestui curs, aceștia vor primi o diplomă care să ateste participarea la această formare.

În cazul elevilor participanți, aceștia vor primi o diplomă de formare la finalul programului Academia ”Sanitarii pricepuți” și oportunitatea de a participa la o competiție națională, în cadrul unui echipaj de elevi coordonat de un profesor. Mai multe detalii despre regulamentul programului de formare și al  competiției AICI.

Competiția organizată la sfârșitul perioadei de formare se dorește a fi la același grad de profesionalism, partenerii urmând să răsplătească câștigătorii cu premii substanțiale, precum și cu oportunitatea unei ”vizite de lucru” în cel mai modern și mai dotat centru de pregătire a asistenților medicali, deținut de Academia Europeană de Asistenți Medicali în București.

Academia ”Sanitarii Pricepuți” este un program de formare în educație pentru sănătate și prim ajutor care s-a născut, având la bază tradiționalul concurs “Sanitarii Pricepuți” organizat, în școlile și liceele din România, de Crucea Roșie Română, cu o tradiție începută din anul 1962. În perioada pandemiei cauzată de COVID-19 „Academia Sanitarii Pricepuți” este singurul program, gratuit, de formare în educație pentru sănătate și prim-ajutor din România fiind organizată de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Academia Europeană pentru Asistenți Medicali. Programul își propune să formeze elevi din ciclul gimnazial și liceal cu privire la diverse teme din domeniul educației pentru sănătate:

  • Acordarea primului ajutor în diverse situații de urgență
  • Fracturi/Entorse/ Luxații/ Arsuri/ Plăgi
  • Acordarea primului ajutor în cazul unui stop cardio-respirator
  • Igienă și nutriție
  • Sexualitate și importanța educației în domeniu
  • Consumul de internet și securitatea în mediul virtual

În contextul pandemic, Ministerul Educației și Cercetării a emis Ordinul nr. 5924/2020 prin care toate competițiile școlare sunt amânate pentru anul școlar 2021 – 2022. Acest lucru a însemnat inclusiv amânarea Concursului de Educație pentru Sănătate si Prim Ajutor ”Sanitarii Pricepuți” desfășurat de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ordinul mai sus amintit precum și măsurile de prevenire COVID-19 care afectează viața socială și economică în România și în lume au determinat o pauză de doi ani în pregătirea elevilor de gimnaziu și liceu privind educația pentru sănătate și primul ajutor, subiecte deosebit de importante, mai ales în context pandemic.

Astfel, Crucea Roșie Română a primit cu mare interes parteneriatul Academiei Europene de Asistenți Medicali prin care dorim să continuăm să lucrăm cu elevii și cu profesorii, pe baza acelorași principii, în speranța ca în anul școlar următor să reluăm  desfășurarea tradițională a competiției.

Organizatorii își propun să deruleze programul de formare în mediul online, iar participanții vor avea acces la informație prin activități precum webinarii online, materiale video educative și materiale scrise – manualul de formare.

Această formă de desfășurare nu înlocuiește o tradiție și sperăm ca noul parteneriat și noile metode de transmitere a informației să mărească numărul de participanți, să facă pregătirea mai accesibilă și mai facilă, astfel încât să ne folosim de lecțiile învățate și în anii următori, contribuind astfel la dezvoltarea concursului tradițional, transmit organizatorii.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate