Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Braconaj cu curent electric pe râul Mureş. Poliţiştii din Alba au prins cinci pescari în timp ce transportau prada

Publicat

braconaj piscicol 2 Poliţiştii din Alba au oprit pentru control vineri, pe DJ 107 A, o autoutilitară în care se aflau cinci bărbați. În urma verificărilor, oamenii legii au găsit în portbagajul autovehiculului, o barcă pneumatică, mai multe unelte de pescuit, acumulatori, un aparat cu curent continuu precum şi 12 kilograme de peşte.Se pare că bărbaţi au obţinut peştele din albia râului Mureş, prin electrocutare.

Faţă de cei cinci bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj piscicol.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 februarie, în jurul orelor 22.00, poliţiştii Postului de Poliţie Ciugud, în timp ce acţionau împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Ceru Băcăinţi au oprit pentru control, o autoutilitară ce se deplasa pe DJ 107 A şi care era condusă de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Sibiu. În autoutilitară se mai aflau 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani, din comunele Pian şi Vinţu de Jos, judeţul Alba.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit în portbagajul autovehiculului, o barcă pneumatică, mai multe unelte de pescuit, acumulatori, un aparat cu curent continuu precum şi 12 kilograme de peşte.

Se pare că, cei 5 bărbaţi au obţinut peştele din albia râului Mureş, prin electrocutare, folosindu-se de aparatul ce generează curent continuu şi de unelte interzise.

Faţă de cei 5 bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj piscicol (pescuit prin electrocutare), faptă prevăzută şi pedepsită de art., 65, alin. 1 din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax