Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Braconaj cu pagube de 10.000 de euro lângă Blaj: Patru bărbaţi din comuna Sîncel, cu propunere de trimitere în judecată

Publicat

arma-vanatoare Patru bărbaţi din localitatea Pănade, comuna Sîncel sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de vânătoare fără autorizație legală, vânătoare în afara perioadei legale și uz de armă letală fără drept, după ce au fost prinşi în flagrant, la sfârşitul anului trecut, după ce au împuşcat ilegal doi căpriori. Cercetările în dosarul penal au fost finalizate de IPJ Alba, iar cauza a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată. Prejudiciul calculat în acest caz de braconaj a fost de 10.000 de euro.

Potriivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au finalizat în 19 mai cercetările. Cei patru bărbaţi din Pănade, comuna Sîncel, cu vârste cuprinse între 36 şi 47 de ani, s-au deplasat pe fondul cinegetic numărul 26, denumit ,,Bucerdea”, aflat pe raza comunei Sâncel şi, în data de 20 decembrie 2014, în jurul orei 13.30, fără a poseda autorizaţie legală de vânătoare şi în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă, au împuşcat două exemplare din specia căprior (mascul), pe care ulterior le-au transportat cu un autoturism de teren.

Cei patru au fost depistaţi în flagrant delict, de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din IPJ Alba, în timp ce transportau căpriorii vânaţi ilegal.

Valoarea prejudiciului creat prin faptele celor patru a fost estimat la 10.000 de euro, iar pe parcursul cercetărilor s-a reușit recuperarea acestuia în proporţie de 60%.

Dosarul penal întocmit în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată a inculpaţilor, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală”, “vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respective”, “ transportul vânatului împuşcat în teren”, şi “uzul de armă letală fără drept”, fapte prev. şi ped. de art.42 alin.1 lit.b, k, art.44 alin.1 lit.b din Legea 407/2006 si art. 343 alin. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin 1 din Codul Penal.

Totodată, poliţiştii au propus confiscarea autoturismului de teren folosit la comiterea infracţiunilor precum şi a celor cinci arme de vânătoare şi a celor 101 cartuşe de vânătoare, identificate în autoturism şi la domiciliile celor patru inculpaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax