Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Braconaj cu pagube de 4.000 de euro: Trei bărbaţi din comuna Valea Lungă, cu propunere de trimitere în judecată

Publicat

arma-vanatoare Trei bărbaţi din comuna Valea Lungă sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept, după ce în luna martie au împuşcat ilegal o căprioară. Cercetările în dosarul penal au fost finalizate de IPJ Alba, iar cauza a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată. Prejudiciul calculat în acest caz de braconaj a fost de 4.000 de euro.

Potrivit IPJ Alba, la data de 17 iunie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au finalizat cercetările în dosarul penal privind comiterea de către trei bărbaţi din comuna Valea Lungă, a infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor si munițiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în noaptea de 10/11 martie, R.V.D., împreună cu M.A., de 37 de ani şi N.I., de 33 de ani, din Valea Lungă, toţi trei cunoscuţi cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism pe fondul de vânătoare nr. 31 din localitatea Valea Lungă unde au vânat o căprioară cu o armă deţinută în mod ilegal, fără a deţine autorizaţie de vânătoare şi nici ca vreunul din ei să deţină permis de armă.

După comiterea faptei, căprioara a fost dusă la domiciliul lui N.I. unde a fost tranşată după care cei trei bărbaţi au decis să se reîntoarcă la vânătoare, moment în care au fost opriţi de patrula intercomunală formată din poliţişti ai Posturilor de Poliţie Valea Lungă şi Cenade.

Ulterior, cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, la domiciliul lui N.I. au fost găsite 100 de cartuşe calibru 5,6X16 mm, cu rama nepercutată.

Valoare prejudiciului creat prin faptele celor trei, a fost estimat la 4.000 de euro.

Dosarul penal, întocmit în cauză, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată a inculpaţilor, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor si munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 alin1 din Codul Penal, uz de armă letală fără drept, faptă prevăzută de art. 343 alin. 1 din Codul Penal şi braconaj cinegetic,faptă prevăzută de art. 42 alin. 2, lit. c din Legea 407/2006, raportat la art. 42 alin. 1, lit. a, b, k, şi r din Legea 407/2006 şi art. 44 alin. 1 lit. b din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, cu aplicarea art. 38 alin 1 din Codul Penal.

Totodată, poliţiştii au propus confiscarea autoturismului de teren folosit la comiterea infracţiunilor precum şi a armei de vânătoare şi a cartuşelor de vânătoare, identificate cu ocazia activităţilor de cercetare efectuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax