Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Braconaj pe fondul de vânătoare de la Oarda. Un bărbat din Sebeş, cercetat de poliţişti, după ce a împuşcat fără drept un căprior

Publicat

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din Sebeş este cercetat de poliţişti pentru braconaj şi conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. Împreună cu un tânăr de 20 de ani din Alba Iulia, acesta ar fi împuşcat un căprior, fără drept, de pe fondul de vânătoare de la Oarda. Poliţiştii i-au prins pe cei doi pe raza satului Şeuşa, având în autoturism arme de vânătoare şi muniţie, iar şoferul avea 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Joi, la ora 23.45, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ciugud au fost sesizaţi cu privire la faptul că două persoane au împuşcat fără drept un căprior de pe un fond de vânătoare situat pe raza municipiul Alba Iulia.

Poliţiştii s-au deplasat pe raza fondului respectiv, iar împreună cu paznicul de vânătoare au efectuat verificări. Pe raza satului Şeuşa, comuna Ciugud au identificat autoturismul în cauză, condus de Răducu B., de 65 de ani, din municipiul Sebeş, care avea asupra sa două arme de vânătoare, cu muniţie aferentă, precum şi un proiector, care au fost ridicate de organele de poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Agenţii de poliţie au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Alba pentru recoltarea de probe biologice şi stabilirea alcoolemiei.

Din primele verificări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că în data de 31 octombrie, Răducu B. s-a deplasat împreună cu un tânăr de 20 de ani, din Alba Iulia, pe raza fondului de vânătoare respectiv, unde a împuşcat un căprior, fiind surprins în momentul în care acesta punea căpriorul în autoturism. După ce căpriorul a fost luat de paznicul de vânătoare aceştia şi-au continuat deplasarea spre satul Şeuşa, comuna Ciugud.

Animalul a fost predat reprezentantului AJVPS Alba.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “braconaj cinegetic” şi“ conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc eveniment.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax