Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Braconier de comori dacice, condamnat la închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

k

Braconierul de comori dacice Adrian Stoicoi, zis Adi „Bocșeru” din Orăştie, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Într-un alt dosar, acesta a fost condamnat şi la plata unui prejudiciu de peste 2,5 milioane de euro.

Hunedoreanul a fost găsit vinovat de spălare de bani. Fapta are însă legătură cu traficarea unor tezaure dacice din zona Sarmizegetusa Regia. Bărbatul ar fi ascuns în apropierea casei sale 138 de monede Koson din aur. O singură monedă ar fi fost vândută de braconier cu 700 de euro, potrivit ziardehunedoara.ro.

În mai 2016, procurorii Parchetului Curţii de apel Alba au făcut mai multe percheziţii, printre care şi la casele lui Stoicoi din Orăştie şi Grădiştea de Munte. Anchetatorii au recuperat mai multe piese de patrimoniu, respectiv trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice – Seraphis, Minerva şi Jupiter -, o cupă metalică şi trei monede Koson din aur.

Într-un alt dosar, în august 2015, Stocoi a fost condamnat tot pentru spălare de bani la doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de doi ani. În prima instanţă, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la opt ani de închisoare cu executare şi la plata unui prejudiciu de 2.548.300 de euro.

Pedeapsa de patru ani de închisoare pe care o va executa acum braconierul este compusă din doi ani de închisoare primiți în primul dosar, la care s-au adăugat cei doi ani din primul dosar.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax