Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Brad împodobit în tendinţele sezonului. Cum ne decorăm pomul de Crăciun pentru a fi în pas cu moda


Publicat

627x0Trendurile în ceea ce priveşte decoraţiunile de Crăciun au fost stabilite la târgurile de profil din toată lumea încă de la începutul acestui an, astfel încât în luna decembrie magazinele să fie pline de ornamente de sezon. Dintre acestea s-au remarcat decoraţiunile în culorile anului care tocmai se încheie, respectiv albastru-seren şi roz-quartz, alături de elementele rustice şi fotografiile de familie agăţate printre ramuri.

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN 2016. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de Mesaje de Crăciun. SMS pentru rude, colegi, șefi sau prieteni

Tendinţele în materie de decoraţiuni de Crăciun se schimbă de la an la an, însă primul pas spre împodobirea bradului perfect este să decidem ce tip de brad ne dorim. Putem opta pentru unul natural, fie tăiat, fie cu rădăcină, pe care îl putem planta odată încheiate sărbătorile, sau pentru unul artificial, de calitate cât mai bună. Urmează să alegem tipul de ornamente în funcţie de gusturile personale şi, eventual, o temă pe care o stabilim.

 

 

627x0 (1)Crăciunul 2016 este ofertant la capitolul tematică, iar o variantă de efect şi la modă poate fi un brad alb, artificial, presărat cu globuri albastru-seren de diverse dimensiuni. Pentru un plus de culoare putem adăuga şi globuri roz-quartz, alături de şiragurile de luminiţe şi de panglici de un roz ceva mai aprins sau transparente, din plasă albă. O altă noutate a sezonului este adusă de suportul pentru brad, care urmeză linia naturală sub forma coşurilor de răchită, în locul celor realizate din fier forjat sau din plastic. Nouă este şi modalitatea de dispunere a rândurilor de paglică colorată, care a luat locul tradiţionalelor rânduri de beteală.

 

Pe lângă clasicul aranjament pe orizontală, puteţi pune panglica pe verticală, din vârful bradului până la poalele acestuia. De altfel, panglicile au anul acesta modele foarte variate, în combinaţii de culori precum alb şi negru, alb şi roşu, auriu şi alb, realizate din plasă albă, argintie sau aurie, ori din tul colorat, ceea ce îi oferă bradului o notă aparte de eleganţă.
627x0 (4)627x0 (6)O altă versiune de brad la modă este cel printre ramurile căruia se găsesc conuri de brad, eventual vopsite cu spray argintiu sau auriu, ornamente traforate din lemn şi desenate cu forme de animale, şi fotografii de familie înrămate şi agăţate în loc de globuri.

Brad cu pene colorate şi globuri Fabergé Bradul-buchet de flori este, de asemenea, o alegere foarte stilată, în ideea în care trebuie folosite flori supradimensionate, cu frunze late, în nuanţe de la argintiu şi auriu, la mov şi roşu ori alb. În acest caz puteţi folosi beteală din tul alb, diafan, pentru a da impresia unui imens buchet de flori.

 

Pentru un aspect modern, clasica stea din vârful bradului sau oramentele din sticlă sau plastic pot fi înlocuite cu manunchiuri de pene colorate în zeci de nuanţe, eventual dintre cele care imită penele de păun. Un mod simplu şi spectaculos de a decora bradul de Crăciun sunt globurile de dimensiuni cât mai mari, eventual alese într-o singură culoare, alături de panglică, luminiţe şi câteva ornamente de forme diferite.

627x0 (5)La capitolul globuri, sunt la mare căutare cele care imită opulentele şi preţioasele ouă Fabergé (foto dreapta), dar şi cele transparente. Familiile cu copii pot opta pentru un brad cu jucării, în care să se regăsească parte din pluşurile celor mici, alături de bucăţi de turtă dulce, coapte în diverse forme, de la căsuţe la figurine, agăţate de ramuri. De efect în acest caz sunt brazii artificiali cu ramuri albe, în care agăţăm şi globuri mari, cu forme cât mai amuzante şi pictate în culori aprinse. Puteţi folosi şi acadele colorate, pe post de ornamente dulci, în loc de bomboane de ciocolată în folie.

 

Bradul înrămat, operă de artă

Bradul-curcubeu poate fi obţinut destul de simplu prin dispunerea globurilor de dierse nuanţe, eventual alese din gama ROGVAIV (n.r. – roşu, oraj, galben, verde, albastru, indigo şi verde). Se porneşte din vârful bradului cu un rând de globuri, de exemplu, galbene, urmat de unul cu globuri verzi, apoi albastru deschis sau închis şi indigo, până ajungem în partea de jos a bradului.

 

bradIdeea este ca cercurile din globuri să fie cât mai bine diferenţiate, în aşa fel încât să nu se piardă efectul de curcubeu. Fulgii imenşi din plastic alb sunt, de asemenea, alegeri de reţinut, iar pentru un efect vintage puteţi să puneţi bunicile la treabă să croşeteze din fire colorate hăinuţe pentru îmbrăcat globurile. Foarte frumoase sunt şi globurile din sticlă transparentă care pot fi umplute pe jumătate cu ace de brad şi conuri mici. Cei care vor să-şi uimească musafirii cu un brad deosebit, pot realiza o adevărată operă de artă din mărgele şi elemente din sticlă coloarată, un brad preţios care poate fi lipit pe un fundal din catifea neagră şi apoi înrămat şi agăţat pe perete.

 

Coroniţele din globuri, simple şi de efect

627x0 (8)La capitolul ornamente există o mulţime de variante în care putem să aducem în casă spiritul Crăciunului şi fără să avem un brad împodobit. Putem să formăm un om de zăpadă din boluri de sticlă de dimensini diferite aşezate unul peste celălalt, umplute pe sfert cu zăpadă artificială, conuri, globuri şi mici figurine de sezon. Peste deschiderea bolului de sus aşezăm un joben negru realizat din carton, căruia îi punem o bordură din paglică roşie cu o crenguţă de brad înfiptă şmechereşte pe-o parte.

 

 

627x0 (10)Pentru că sunt la mare căutare sunt decoraţiunile care implică ramele din lemn, puteţi agăţa de un astfel de cadru mai multe globuri colorate legate cu fundiţe. Puteţi la fel de uşor să formaţi o coroniţă de Crăciun din globuri de diverse dimensiuni, lipite unul lângă celălalt. Combinaţiile de roz deschis şi argintiu sau albastru.

O altă modalitate de a înveseli casa cu decoraţiuni de sezon este reprezentată de bombonierele sau vasele mari din sticlă transparentă umplute cu globuri aurii sau sidefate. Coşurile de răchită cu un pat de ramuri de brad, lemne de mici dimensiuni, conuri şi luminiţe sunt uşor de făcut pentru cei care apreciază decoraţiunile simple, cât mai naturale. Persoanele care locuiesc la casă cu curte, pot aşeza în faţa uşii de la intrare ghivece uriaşe cu ramuri colorate împodobite cu funde, globuri şi ramuri de brad. Inclusiv la ferestre puteţi să atârnaţi o perdea de globuri colorate, fiecare ornament urmând să fie legat de galerie cu panglici, iar rezultatul va fi unul care va atrage atenţia în mod plăcut.

 

Masa de Crăciun în stil rustic

627x0 (11)Nu în ultimul rând, aranjarea mesei de Crăciun poate fi în tendinţe dacă alegem să folosim suporturi din lemn pentru farfurii, în cel mai pur stil rustic, lumânări albe, eventual înfipte în sfeşnice argintii, şi pahare mate, din metal de asemenea argintiu, după cum recomandă editorii revistei „Harper’s Bazaar‟. Dacă aveţi masa aşezată sub un corp de iluminat nu ezitaţi să-l împodobiţi cu ramuri de brad şi globuri legate cu panglici, iar pe masă aşezaţi vaze cilindrice pline cu ramuri şi pene colorate. Pentru o tematică în alb şi roşu, alegeţi să atârnţi deasupra mesei stele şi fulgi coloraţi imenşi, din plastic sau hârtie, alături de lumânări roşii, faţă de masă albă, simplă, din bumbac, şi sfeşnice argintii.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: Incendiu la o gospodărie din Feisa: o șură de 200 de metri pătrați s-a făcut scrum. Intervenție a pompierilor din Blaj

Publicat

Pompierii din Blaj au intervenit vineri spre sâmbătă noaptea pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Feisa. 

”Arde generalizat o șură, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

La momentul de față se lucrează la limitarea incendiului din cauză că există posibilitatea de extindere la casă” au transmis reprezentanții ISU Alba, în jurul orei 2,00.

La fața locului au fost trimise mai multe mașini de intervenție.

Sursă informații și foto: ISU ALBA

În actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

CINCI grădinițe și un liceu din ALBA, în scenariul roșu. LISTA CJSU cu activitatea în unitățile de învățământ din județ

Publicat

Cinci grădinițe și un liceu din Alba sunt în scenariul roșu, adică activități doar online, potrivit celei mai recente decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)  Alba.

Este vorba despre Grădinița cu Program Normal Dealul Lămășoi (comuna Albac), Grădinița cu Program Normal Tibru (comuna Cricău), Grădinița cu Program Normal Galtiu (comuna Sântimbru), Grădinița cu Program Normal Oiejdea (comuna Galda de Jos), Grădinița cu Program Prelungit Nr. 13 Alba Iulia, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – care vor avea doar activități online în perioada 21-25 septembrie, fiind în scenariul 3 (roșu), fără activitate în sedii.

Vezi și TOP localități în Alba după incidența cazurilor de COVID în ultimele 14 zile. LISTA prezentată de Direcția de Sănătate Publică

Unitățile din scenariul doi (galben, hibrid), vor avea participarea zilnică (față-în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

IȘJ Alba a transmis Hotărârea nr. 27 a CJSU Alba cu privire la scenariile de funcționare a școlilor pentru săptămâna 21-25 septembrie în județ.

ALBA IULIA – rata incidenței COVID-19 de 2,22 unități în scenariul 3 (roșu/online), 17 unități în scenariul 2 (galben/hibrid)

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – 3

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 13 Alba Iulia – 3

Colegiul Național „Horea Closca și Crișan” Alba Iulia – 2

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 2

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia – 2

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 2

Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia – 2

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia – 2

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia – 2

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia – 2

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia – 2

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia – 2

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia – 2

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia – 2

Școala Postliceală „Henri Coandă” Alba Iulia – 2

Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia – 2

Grădinița cu Program Prelungit „Scufita Roșie” Alba Iulia – 2

Grădinița cu Program Prelungit Step By Step Nr. 12 Alba Iulia – 2

Grădinița cu Program Prelungit Nr.16 Alba Iulia – 2 (nou)

Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia – 1

Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia – 1

Liceul Teoretic „Sfântul Iosif” Alba Iulia – 1

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Alba Iulia – 1

Grădinița cu Program Normal „Emanuel” Alba Iulia – 1

Grădinița cu Program Normal „Licurici” Alba Iulia – 1

Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunata” Alba Iulia – 1

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 11 Alba Iulia – 1

Gradinita „Lumea Strumfilor” Alba Iulia – 1

Școala Postliceală de Afaceri Alba Iulia – 1

Școala Postliceală FEG Alba Iulia – 1

AIUD – rata incidenței COVID-19 de 0,28 – 3 unități scenariu hibrid (2)

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Liceul Tehnologic Aiud – 2

Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud – 2

Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud – 2

Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud – 1

Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud – 1

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Aiud – 1

Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pasi” Aiud – 1

BLAJ – rata incidenței COVID-19 de 0,63 – o unitate în scenariu hibrid (2)

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfantul Vasile Cel Mare” Blaj – 2

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj – 1

Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” Blaj – 1

Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj – 1

Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj – 1

Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” Blaj – 1

Școala Postliceala Sanitară Blaj – 1

CUGIR – rata incidenței COVID-19 de 0,31 – o unitate în scenariul hibrid (2)

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Școala Gimnazială „Singidava” Cugir – 2

Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir – 1

Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir – 1

Școala Gimnazială ” Iosif Pervain” Cugir – 1

Școala Gimnazială Nr.3 Cugir – 1

Școala Postliceala „Med-Farm Speranta” Cugir – 1

CÂMPENI – rata incidenței COVID-19 de 0,54 -2  unități scenariu hibrid (2)

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni – 2

Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” Câmpeni -2

Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 1

Școala Gimnazială Câmpeni – 1

Școala Postliceala „Henri Coanda” Câmpeni – 1

ABRUD

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud – scenariul 1

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud – scenariul 1

BAIA de ARIEȘ – rata incidenței COVID-19 de 0,26

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș – 1

OCNA MUREȘ – rata incidenței COVID-19 de 0,07 – 2 unități în scenariu hibrid (2)

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș – 2

Școala Postliceală „Med Farm Speranța” Ocna Mureș – 2

Gradinita Adventistă cu Program Prelungit „Emanuel” Ocna Mureș – 1

Liceul Tehnologic Ocna Mureș – 1

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș – 1

ZLATNA – rată incidență COVID de 0.76

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna -2

SEBEȘ – toate unitățile în scenariu verde

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeş – 1

Gradinita „Heidi” Sebeş – 1

Gradinita „Sfantul Nicolae” Sebeş – 1

Liceul cu Program Sportiv ” Florin Fleseriu” Sebeş – 1

Liceul German Sebeş – 1

Liceul Tehnologic Sebeş – 1

Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş – 1

Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeş – 1

Școala Postliceala ”Henri Coandă” Sebeş – 1

Școala Gimnazială Petresti-Sebeș – 1

TEIUȘ – rata incidenței COVID 1,1

Unitatea de Învățământ / Localitate / Scenariu

Liceul Teoretic Teiuş – 2

Mediul rural

Unitatea de Învățământ / Localitate / Rata incidenței COVID / Scenariu

Școala Gimnazială Ciugud (1.28) – 2

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud – 2

Școala Gimnazială Mirăslău- 0- 2

Școala Gimnazială „Simion Barnutiu” Tiur Blaj – 2

Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vinţu de Jos- 0.55- 2

Școala Gimnazială Şona- 0 – 2

Liceul Tehnologic „Țara Motilor” Albac – 1.49- 1

Școala Gimnazială Almaşu Mare – 1

Liceul Tehnologic de Turism și Alimentatie Arieşeni- 1

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Avram Iancu- 1

Școala Gimnazială Berghin – 1

Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra – 0.22- 1

Școala Gimnazială Blandiana – 1

Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă – 1

Școala Gimnazială „Ion Agarbiceanu” Bucium – 0.7- 1

Școala Gimnazială Câlnic – 1

Școala Gimnazială „Ion Agarbiceanu” Cenade – 1

Școala Gimnazială „Aron Cotrus” Cergău Mare – 1

Școala Gimnazială „Stefan Cel Mare” Cetatea de Baltă – 0.32- 1

Școala Gimnazială Ciuruleasa – 1

Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos- 1

Școala Gimnazială „Decebal” Cricău- 3.95 – 1

Școala Gimnazială „Septimiu Albini” Cut – 1

Școala Gimnazială Daia Română – 1.93- 1

Școala Gimnazială Doştat – 1

Școala Gimnazială Drașov – Șpring – 0.4- 1

Școala Gimnazială Fărău – 1

Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan” Galda de Jos – 1.14- 1

Școala Gimnazială Gârbova – 1.91- 2

Școala Gimnazială „Emil Racoviță” Gârda de Sus – 0.64- 1

Școala Gimnazială Hopârta – 1

Școala Gimnazială „Horea” Horea – 1

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu – 0.14- 1

Școala Gimnazială Întregalde – 1

Liceul Tehnologic Jidvei – 1

Școala Gimnazială Livezile – 1

Școala Gimnazială Lopadea Nouă – 1

Școala Gimnazială „Simion Lazar” Lunca Mureşului – 0.4- 1

Școala Gimnazială „Dr. Petru Span” Lupşa – 1

Școala Gimnazială Meteş – 1

Școala Gimnazială „Ion Breazu” Mihalţ – 0.93- 1

Școala Gimnazială Mogoş – 1

Școala Gimnazială Noşlac – 1

Școala Gimnazială Ocoliş – 1

Școala Gimnazială Ohaba-  1

Școala Gimnazială Pianu de Sus – 1

Școala Gimnazială „Prof. Univ. Dr. Gheorghe Beleiu” Poiana Vadului – 1

Școala Gimnazială Ponor – 1

Școala Gimnazială Poşaga de Jos- 0- 1

Școala Gimnazială „Demetriu Radu” Rădeşti – 0.78- 1

Școala Gimnazială „Sebes Pal” Râmetea – 0.99- 1

Școala Gimnazială Râmeţ – 1

Școala Gimnazială Roşia de Secaş- 1

Școala Gimnazială „Simion Balint” Roşia Montană- 1.09- 1

Școala Gimnazială „Simion Pantea” Sălciua – 0.71- 1

Școala Gimnazială „David Prodan” Săliştea – 0- 1

Școala Gimnazială Săsciori – 0.16- 2

Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sâncel – 0.38- 1

Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru – 1.69- 1

Școala Gimnazială Scărişoara – 1

Școala Gimnazială Sohodol – 0.59- 1

Școala Gimnazială Stremţ – 0- 1

Școala Gimnazială „Iosif Sârbu” Şibot – 1

Școala Gimnazială Şugag- 0- 1

Școala Gimnazială „Avram Iancu ” Unirea – 0.75- 1

Școala Gimnazială Vadu Moţilo r- 1

Școala Gimnazială „Ion Bianu” Valea Lungă – 0 – 1

Școala Gimnazială Vidra – 1

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Se închide circulația pe Transalpina, în weekend, între Novaci și Rânca, pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă

Publicat

Circulația rutieră pe Transalpina (DN67C) se închide, sâmbătă și duminică, între Novaci și Rânca, pentru a fi permisă desfășurarea concursului auto Transalpina Challenge, penultima etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă.

”Sâmbătă, 19 septembrie și duminică, 20 septembrie, se închide circulația rutieră pe Transalpina (DN67C) între Novaci și Rânca  (km 17+000 – km 22+000), în vederea desfășurării concursului de automobilism sportiv Transalpina Challenge Rânca 2020, astfel:

În data de 19.09.2020, între orele: 08:00-18.00, cu deschidere între orele 13:00 – 14:00

În data de 20.09.2020,  între orele: 08:00 – 17:00, cu deschidere între orele 12:30 -13:30

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360”, transmite CNAIR.

La startul competiției auto s-au înscris 94 de concurenți, un număr record, potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv.

Runda a fost inclusă în ultimul moment în calendarul competițional, pentru a înlocui etapa de la Câmpulung.

Etapa de pe Transalpina va fi comună cu runda din cadrul diviziei a doua a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2, acolo unde sunt un total de 26 de participanți.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TOATE școlile vor fi închise timp de trei zile, înainte și după alegeri. Monica Anisie: Cursurile vor fi continuate online

Publicat

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit StirileProTV. Orele vor continua online, a precizat Anisie.

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie.

Prin închiderea școlilor, practic acestea vor funcționa la fel ca în scenariul roșu, cu toate cadrele didactice acasă, toți elevii acasă și cursuri desfășurate online.

Urmează ca luni dimineață să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie, a mai spus ministrul.

Luni și marți cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.”

Sursă: Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate