Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Brazi de Crăciun, la doar un click distanţă


Publicat

Luna decembrie dă startul, în fiecare an, goanei după brazi de Crăciun. Nu este întotdeauna cel mai comod să înduri temperaturile scăzute de afară, pentru a lua la pas pieţele şi tarabele comercianţilor, în căutarea celui mai potrivit brad pentru familia ta. În sprijinul celor care doresc să se bucure de sărbătorile de iarnă, fără prea mult efort, magazinele online ne întâmpină cu o gamă variată de brazi, accesibili doar la un click distanţă.

La preţuri cuprinse între 150 de lei şi 3.000 de lei, doritorii pot achiziţiona brăduţi de dimensiuni ce variază între 1 metru şi peste 6 metri, ce vor fi transportaţi în mod gratuit la domiciliile cumpărătorilor, oriunde în România. Clienţii pot alege între brazi tăiaţi sau cu rădăcină, ce pot fi ulterior plantaţi în curte. Costul unui brad cu o înălţime de 1 metru, în ghiveci, porneşte de la 200 de lei şi poate fi negociat, la cerere, în funcţie de dimensiune şi coroană. Cei care optează pentru un astfel de brad vor primi din partea vânzătorilor şi intrucţiuni de folosire şi întreţinere.

La fel de atractive sunt ofertele de brazi de Crăciun artificiali sau gata împodobiţi. Un brad de plastic cu o înălţime de 1,80 m este vândut pe internet la suma de 55 de lei, iar preţurile cresc până la 210 lei, pentru cei mai înalţi de 2 metri şi cu conuri. Magazinele online merg mai departe şi scutesc oamenii chiar şi de tradiţionalul ritual al împodobirii. Brazii pot fi livraţi acasă, cu tot cu podoabe, ornamente şi jocuri de lumini, adică pregătiţi să îl primească pe Moşul. Preţul unui astfel de exponat ajunge la câteva mii de lei, dar cei care se hotărăsc să îl achiziţioneze pot uita, de acum, de grija bradului de Crăciun.

Firmele şi instituţiile care doresc să intre şi ele în spiritul Sărbătorilor au opţiunea de a închiria brazi naturali, artificiali sau gata împodobiţi. În cazul închirierii, preţurile pornesc de la 25 de lei şi până la 300 de lei, în funcţie de preferinţe. Aceştia vor fi ridicaţi de comercianţi, imediat după încheierea sărbătorilor.

Magazinele de pe internet reamintesc clienţilor că brazii naturali scoşi la vânzare sunt importaţi din străinătate.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 900 de persoane vaccinate în județ, în ultimele 24 de ore. Nu au fost semnalate reacții adverse imediate

Publicat

În județul Alba au fost vaccinate 900 de persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP Alba, nu au fost înregistrate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

~Luni, 25 ianuarie, în județul Alba au fost realizate 900 de imunizări anti-COVID, astfel: 534 în centrele de faza II (60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Câmpeni, 60 la Aiud, 60 la Cugir, 234 la Alba Iulia); 366 în centrele de faza I (spitale) din care 349 reprezintă rapeluri (a doua doză de vaccin).

Nu au existat doze irosite și nu au fost raportate reacții adverse imediate”, transmite DSP.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a Școlii Generale din Teiuș. Proiect de peste 3,3 milioane de lei

Publicat

Școala Generală din Teiuș va fi reabilitată termic printr-un proiect de peste 3,3 milioane de lei.

Prin acest proiect se prevede realizarea lucrărilor de reabilitare și izolare termică a fațadei, respectiv a pereților exteriori, a soclului, atât pentru partea vitrată, dar și pentru cea opacă, precum și de izolare termică a planșeului peste ultimul nivel încălzit. Proiectul prevede și reabilitarea completă a sistemului de încălzire, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei. 

„Lucrările demarate la Școala Generală Teiuș, corpul de clădire aferent claselor V- VIII, un proiect amplu de reabilitare termică a școlii teiusene, în valoare de peste 3,3 milioane lei vor genera un confort termic și o ventilație corespunzătoare pentru copiii noștri și cadrele didactice ce desfășoară activități în școală, în paralel cu scăderea consumului de gaz și energie electrică, prin folosirea celor mai noi tehnologii în domeniu (panouri foto-voltaice, pompe de caldură, etc).

Lucrarea a demarat prin realizarea termosistemului pardoselelor și va continua conform proiectului tehnic cu celelalte lucrări de înlocuire și izolație”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș. 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Imagine emoționantă cu Dorin și Miky, pompierul din Alba și cățelul pe care acesta l-a salvat din apa înghețată a Târnavei

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe contul de Facebook al instituției o fotografie cu un pompier din județul Alba, împreună cu câinele pe care acesta l-a salvat din apele Râului Târnava Mare. 

”Se numește Dorin, are 36 de ani și, nici nu avea cum altfel, este un mare iubitor de animale.

El este pompierul care săptămâna trecută l-a salvat, din apele Râului Târnava Mare în care căzuse, pe Miky, un cățel din rasa Malamut de Alaska.

Citește și: VIDEO: Momentul în care un câine căzut în apele înghețate ale râului Târnava Mare este salvat de pompierii din Blaj

Cei doi s-au revăzut la sediul unității de pompieri, iar Dorin i-a promis noului său prieten că, pe lângă cele două pisici pe care le are acasă, în curând va avea și un câine!” au scris pe Facebook, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Momentul emoționant cu salvarea câinelui în vârstă de 8 ani din apele înghețate a fost surprins de unul dintre salvatorii chemați să intervină la fața locului.

Sursă video: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Braconieri sancționați de jandarmii din Alba, după ce au fost prinși pescuind fără permis. Ce amenzi au primit

Publicat

În urma unor acțiuni de combatere și prevenire a pescuitului ilegal, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane au fost sancționate de jandarmii din Alba cu amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei, precum și cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Pe timpul acestor acțiuni ce au avut loc pe râul Mureș, în localitățile Zărești, Teiuș, Aiud, Ocna Mureș și Lunca Mureșului, șase persoane cu vârste cuprinse între 32 și 75 de ani, originare din județele Hunedoara, Cluj și Alba, au fost depistate pescuind fără a deține permis de pescuit, iar una dintre acestea pescuind cu lansetă cu plasă monofilament.

Pe timpul acestor acțiuni au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

„Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare. Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate