Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Breaking News: GUVERNUL ABROGĂ ORDONANȚA 13. Declarația de presă a primului ministru Grindeanu

Publicat

grindeanu Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anuntat, sambată seara, ABROGAREA ordonantei de urgenta 13 privind modificarea Codurilor Penale.

Declaratiile au fost facute dupa o întalnire de urgență cu șeful PSD Liviu Dragnea si cel al ALDE Calin Popescu Tariceanu, de sambata, in care s-au discutat solutiile prin care ar putea fi deblocata criza in care au aruncat Romania prin adoptarea pe furis a ordonantei de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale.

Declaratia de presă a lui Grindeanu:

– Am ascultat si am vazut si am auzit in aceste zile foarte multe opinii, venind din partea colegilor mei de partid, colegi din coalitia guvernamentala, colegi de politica si de la partide aflate in opozitie. Am auzit foarte multe opinii de la oameni simpli, vocea strazi,

– Vin astazi sa va spun decizia mea. Nu vreau si nu doresc sa dezbinam Romania. Romania nu poate fi rupta in doua. Romania, cred eu, pare rupta in doua, daca nu chiar in mai multe bucati. Este ultima mea dorinta de a se ajunge la asa ceva.

– In acelasi timp, tot ceea ce inseamna deciziile pe care CCR le-a luat in timp si care nu au fost puse in practica, e normal, e chiar conform legii ca in cel mai scurt timp sa-si gaseasca transpunerea in cadrul legal.

– Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toti cetatenii Romaniei. Dincolo de mitinguri – si am urmarit cu atentie ce s-a intamplat in toata tara -, si am vazut pozitiile oamenilor, ideea esteca s-a creat un clivaj in societate.

– Membrii si sustinatorii nostri ne indeamna sa continuam in ce inseamna acest demers.

– Va anunt ca am luat cateva decizii:

– Prima: Maine vom face in regim de urgenta o sedinta de Guvern pentru abrogarea acestei ordonante.

Vom gasi calea legala – abrogare, prorogare, ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta.

– De asemenea, vreau sa va spun ca e nevoie de a avea o concordanta intre deciziile CCR si cadrul legal. O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR si de la forma pe care o avem, excluzand poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel incat dupa un dialog pe care sper sa il am, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament, pentru punerea in concordanta cu cadrul legal.

– Cred ca mai este important sa spunem un lucru: toate argumentele pe care le-am avut in sustinerea acestei ordonante nu au fost foarte bine comunicate.

– S-a creat foarte multa confuzie, foarte multe distorsiuni. Ministerul si ministrul Justitiei isi vor asuma si isi asuma consecintele.

– Inchei prin a va spune ca doresc in continuare a pune in practica programul de guvernare pentru care am fost votat.

– Va multumesc, o seara buna!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Moana

    sâmbătă, 04.02.2017 at 22:08

    Asta ce inseamna? Ca nu e prea clar… Ii mai gratiaza pe corupti? Se mai amnistiaza ceva? Sau ramane totul ca si cum nu ar fi fost nimic??? Se poate o interpretare pe intelesul tuturor a discursului?

  2. Adrian T.

    duminică, 05.02.2017 at 10:08

    Asta inseamna ca sunt speriati de alegeri anticipate. Si fac orice, ca sa diminueze efectele iesirilor masive, in strada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax