Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bucăți dintr-o dronă rusească, descoperite pe teritoriul României. Informație confirmată de ministrul român al Apărării

Publicat

Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat informaţia, miercuri.

Este o situație complicată în condițiile în care România este țară membră NATO.

Potrivit primelor informaţii, obţinute în exclusivitate de Antena 3 CNN, mai multe bucăţi dintr-o dronă folosită de Rusia pentru atacurile asupra unor ţinte din Ucraina au fost găsite în România, ceea ce înseamnă că drona s-a prăbuşit pe teritoriul României.

Descoperirea a fost făcută în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, după atacurile de noaptea trecută asupra porturilor de la Dunăre ale Ucrainei.

Iniţial, informaţiile au fost furnizate de Ucraina, iar acestea au fost verificate de reporterii Antena 3 CNN.

La faţa locului s-au deplasat, astăzi, echipe ale MApN, inclusiv ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, pentru a căuta resturile dronei prăbuşite.

Mai mulți locuitori din Chilia Veche, România, au declarat că în cursul nopții de marți spre miercuri au avut loc explozii peste Dunăre, în localitatea ucraineană Chilia Nouă, care au fost vizibile cu ochiul liber de pe teritoriul românesc, a scris G4Media.

Președintele Iohannis a negat prăbușirea unei drone în România

Anterior, președintele României, Klaus Iohannis, a infirmat declarațiile oficialilor de la Kiev care au precizat că o dronă rusească ar fi căzut pe teritoriul României, în noaptea de 3 spre 4 septembrie.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.

Avem control total asupra spațiului nostru național. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România”, a afirmat președintele Iohannis.

Foto: Twitter

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax