Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bucurie la USL, resemnare la PDL. Vezi primele declarații ale liderilor partidelor politice din Alba, după închiderea secțiilor de vot

Publicat

YouTube video

Imediat după închiderea urnelor, când primele rezultate arătau o victorie categorică a USL la alegerile parlamentare, liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, candidatul USL pe Colegiul 1 din Senat și primarul Mircea Hava, președintele PDL Alba și-au exprimat părerile despre semnificația procentelor estimate. În continuare, vicepreședintele CJ Alba și vicepreședintele PNL Alba, pe de o parte și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, au făcut declarații despre semnificația rezulatelor, primul exprimând faptul că se aștepta la o astfel de victorie, iar cel de-al doilea susținând că nu se aștepta ca votul politic să fie atât de puternic în Alba. Vedeți mai jos declarațiile complete ale acestora:

UPDATE, ora 00.10: Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a recunoscut victoria USL la aceste parlamentare: „ARD se poziționează, în urma primelor rezultate, ca a doua formațiune după USL. USL a câștigat câteva mandate la Camera Deputaților, peste 50%, la fel și la Senat. Au fost și surprize, am pierdut în câteva localități în care chiar nu ne așteptam, iar ca exemple avem deocamdată Pianu și Meteș. Am crezut că am făcut multe pentru județul acesta, dar în final se pare că votul politic a fost cel care a contat.

YouTube video

UPDATE, ora 23.45: Vicepreședintele Consiliului Județean Alba și vicepreședintele PNL Alba, Florin Roman, a explicat că rezultatele obținute sunt cele la care se așteptau: o victorie detașată a USL, chiar și în multe localități cu primari PDL, iar ca rezultate finale, USL va aduna aproximativ 50 de procente: „Așa cum ne așteptam și cum arătau și sondajele pe care le-am făcut, noi am intrat cu liniște în campanie și așa cum am anticipat principalii noștri rivali au fost astăzi vremea și PP-DD și abia al treile adversar a fost PDL. Spun asta pentru că a nins abundent, ceea ce a întregunat ieșirea oamenilor la vot. PP-DD a obținut rezultate aproape de PDL și până acum cel puțin s-au centralizat 11 localități cu primari PDL pe care le-am câștigat (Ighiu, Meteș, Zlatna, Poiana Vadului, Sohodol, Albac, Gârda, Vidra, Avram Iancu, Pianu Șibot). Mai așteptăm Roșia Montană, Almașu Mare, Sălciua, Sohodol, Sântimbru, Berghin Ohaba, dar în trei dintre ele deja avem rezultate aproape finale și am câștigat și acolo. Pe colegiul mare de Senat am avut 7 orașe și am câștigat în toate 7. Este pentru prima dată când învingem detașat la Alba Iulia. AM câștigat și la Zlatna, Abrud, Câmpeni, Baia de Arieș, Teiuș și Cugir. Per amsamblu, rezultatele vor fi: un USL aproape de 50%, PDL 20% și PP-DD 18%.

YouTube video

Teodor Atanasiu este convins că victoria USL reflectă dorința populației: „Era rezultatul pe care îl doream. Aveam nevoie de o majoritate stabilă pentru a putea forma un guvern care să aibă susținere politică. Se pare că românii au răspuns favorabil ofertei noastre și am obținut un scor majoritar în Parlament. Mai rămâne să formăm guvernul și să punem în practică ce ne-am propus”.

Despre scorul uriaș obținut de USL, liderul liberal spune că aceasta a fost ținta Uniunii, iar cifrele sunt destul de mari ca să înlăture orice dubiu despre majoritatea USL: „Asta era ținta noastră, să obținem în jur de 60% din mandatele parlamentare. Aveam nevoie de o majoritate parlamentară stabilă. Acum nu mai poate comenta nimeni, nici măcar locatarul de la Cotroceni, care este formațiunea politică care desemnează premierul. Cred că e foarte clar pentru toată lumea, începând de la Casa Albă și până la Palatul Cotroceni. USL va nominaliza guvernul. Vom avea un guvern care să pună în practică toată oferta noastră. Este o mare victorie, mai ales într-o zi în care nu a fost ușor să ajungi la secția de votare.

Odată cu victoria categorică a Uniunii, membrii acesteia sunt hotărâți să își preia funcțiile cât mai repede: „Sperăm să avem un guvern înainte de Crăciun. Dacă nu va fi așa probabil că vom avea un mic circ de sărbători”, a adăugat Teodor Atanasiu.

YouTube video

După închiderea secțiilor de vot, liderul PDL Alba, Mircea Hava, a fost primul care a ieșit la rampă cu declarații. Acesta nu s-a arătat foarte afectat de rezultatele exit-poll-urilor, care îi clasează pe cei de la USL cu o majoritate parlamentară confortabilă.

”Rezultatele exit-pol-urilor le știam, pentru că știți prea bine că nu se închide la 21.00, de fapt se închide cu două ore și ceva înainte, acum așteptăm să vedem (rezultatele de la orele – n.r.) 22.00, 23.50, deci cert este că toată zona se va învârti în jurul acestor cifre, plus, minus. Cert este că USL-ul s-a dus acolo unde știam cu toții, în jur de 50%, asta la ora aceasta, o să vedem ce se va întâmpla până mâine dimineață, când vom avea rezultatele”, a declarat Mircea Hava.

În ceea ce privește prezența la vot în Alba, Hava a precizat că aceasta a fost în jur de 40%, însă susţine că nu poate spune dacă această prezență avantajează ARD.

„Nu știu dacă ne avantajează sau nu prezența la vot, eu cred că s-au dus la vot cei care și-au dorit să voteze indiferent de ploaie de vânt de zăpadă de frig cine a vrut să voteze s-a dus la vot, deci nu pot să spun că ne avantajează sau nu”.

Cât despre rezultatele finale, primarul a precizat că este foarte clar că reprezentanţii USL vor intra în Parlament alături de ARD și PP-DD.

În ceea ce îi privește pe cei de la UDMR, acesta spune că nu se știe dacă au cei 5% necesari pentru a intra în legislativ. „Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că ar trebui să intre pentru că este totuși o minoritate care trebuie să fie reprezentată în Parlamentul României”, a mai precizat acesta.

YouTube video

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax