Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Muncii, anunț despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Nu se face în două etape. Ce spune premierul Ciucă

Publicat

Guvernul are banii pentru creșterea pensiilor cu 10%. Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că impactul bugetar calculat pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 va fi de 11 miliarde de lei și că banii nu sunt o problemă. 

Budăi a respins ideea că majorarea se va face în două etape și a adăugat că măsura va fi luată de la 1 ianuarie 2023.

TABEL PENSII 2022: Cu cât se reduce vârsta de pensionare, în funcție de stagiul de cotizare realizat în condiții deosebite

Ministrul Muncii anunță că pensiile vor crește de la 1 ianuarie și nu în două etape

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a respins varianta în care majorarea pensiilor să se facă în două etape. El spune că creșterea va avea loc de la 1 ianuarie, iar impactul bugetar calculat este de 11 miliarde de lei.

”Majorarea bugetară va fi începând cu 1 ianuarie cel puţin 10% şi nu va fi nicio majorare în două etape”, a spus Budăi, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Impactul bugetar va fi de 11 miliarde de lei, dar nu sunt probleme în a asigura această sumă, a mai spus ministrul Muncii.

”Impactul bugetar este de 11 miliarde de lei. Când am făcut această propunere, noi, PSD, am analizat-o foarte bine, am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar.

Cifrele pe care le-am folosit le poate modela şi folosi oricine, sunt pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe site-ul Eurostat, pe evoluţiile care au venit ulterior de la FMI pentru creşterea economică, pe execuţia bugetară şi pe încasări şi nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie”, a spus Budăi.

La rândul său, premierul Niciolae Ciucă a spus că mai întâi trebuie aprobat proiectul de buget pe anul 2023, care ar trebui să se întâmple cât mai curând.

El a avansat însă un alt procent maxim permis de buget: 11%. Este, de altfel, propunerea PNL ca pensiile să crească cu 11%.

UDMR, al treilea partener din Coaliție a propus o majorare cu 15%, puțin probabilă, însă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gelu stoian

    sâmbătă, 15.10.2022 at 11:01

    MiniSTRUTUL PSD Crede ca o majorare a pensiilor cu 10% este SUFICIENTA, in Conditiile in Care Infla tia DEJA a TRECUT de 15% ? Va fi Arhi-Suficienta Pentru cei cu Pensii NESIMTITE, Cica ” De SERVICIU ” TOVARASE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. pilu

    sâmbătă, 15.10.2022 at 12:02

    Cu toate că datele INS sunt prea puţin veridice, deoarece totul e politizat şi acolo,cât ar fi suma pusă deoparte pentru 2023 la dispoziţia bugetarilor (pentru majorări, evident), care după cum ştim sunt angajaţi doar de partide.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax