Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Buget cu bani puţini la Cugir. Investiţii prioritare pentru infrastructură, modernizarea spitalului şi reabilitarea sediilor de licee

Publicat

Potrivit proiectului de buget realizat de Primăria Cugir, veniturile localităţii sunt la acelaşi nivel ca anul trecut. Cu toate acestea, vor fi direcţionate fonduri către investiţii în infrastructură, modernizarea spitalului din localitate şi reabilitarea sediilor de unităţi de învăţământ.
Adrian Teban a precizat că nivelul bugetar obligă administraţia locală la o distribuire a banilor in funcţie de priorităţi clare, întâietate având spitalul, problemele importante de infrastructură şi învăţământul. “Vom încerca să satisfacem principalele necesităţi pe care le are localitatea noastră. Aşa cum declaram şi anul trecut, spitalul continuă să fie în centrul preocupărilor noastre,  întrucât dorim să avem o unitate medicală în oraş capabilă să ofere servicii medicale bune. De aceea am alocat resurse financiare consistente atât pentru dotarea cu echipamente medicale, cât şi pentru reabilitarea blocului operator, a pavilionului de la chirurgie şi interne, precum şi pentru diferite reparaţii în celelalte pavilioane”.
În ceea ce priveşte infrastructura, au fost alocaţi bani pentru demararea lucrărilor de introducere a reţelelor de canalizare în cartierul Cindeni, pe strada 1 Mai şi în zona Râul Mic, pe acele străzi în care nu există încă canalizare. Tot în partea de sus a oraşului, se va moderniza str. Drăgana şi str. 21 Decembrie, lucrările la aceasta din urmă fiind deja începute de la sfârşitul anului trecut. Altă problemă aflată în atenţia administraţiei locale este staţia de epurare de la Vinerea, pentru crearea căreia, în anii precedenţi, s-a încercat atragerea de fonduri ministeriale.
Investiţiile continuă şi în zona blocurilor cu etapa a doua a programului privind amenajarea parcărilor. “Ne pregătim să începem lucrările pentru alte 239 parcări care vor fi amenajate pe străzile Rozelor, Trandafirilor şi Lalelelor, după care ne vom muta cu lucrările pe străzile Mureşului, Alexandru Sahia şi Constructorului, unde vom investi în 500 de parcări. Este un proiect prin care urmărim nu doar să  descongestionăm zona blocurilor de locuit, ci şi să dăm un plus de civilizaţie şi confort prin modernizarea trotuarele cu piatră cubică, reabilitarea spaţiilor verzi şi turnarea de covor asfaltic pe zona carosabilă aferentă parcărilor”, a spus primarul Adrian Teban.
De investiţii vor avea parte şi instituţiile şcolare, anul acesta fiind rândul celor două colegii. Primarul a declarat că  la Colegiul Naţional “David Prodan” vor avea loc lucrări de reabilitare termică prin care va fi îmbunătăţit  atât confortul termic, cât şi imaginea exterioară a instituţiei.  „La Colegiul <I. D. Lăzărescu> ne-am propus să ne îndreptăm atenţia către  atelierele şcolare, ţinând cont că avem un protocol încheiat cu <Star Transmission> Cugir, în care ne-am angajat să reabilităm aceste ateliere, iar STC să aducă echipamente pentru practica elevilor, în special maşini cu comandă numerică”, a menţionat edilul local.
Proiectul de buget realizat de Primăria Cugir este supus dezbaterii publice joi, 26 ianuarie, urmând a fi înaintat spre aprobare Consiliului Local, în data de 31 ianuarie.
Primarul Adrian Teban a declarat că bugetul oraşului pentru anul 2012 nu va putea satisface nevoile localităţii, mai ales că de la Consiliul Judeţean a fost alocată o sumă foarte mică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax