Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Buget de 240.000 de lei, în 2014, pentru taberele şcolare din Alba de la MTS. Peste 2.500 de tineri au beneficiat de serviciile centrelor de agrement din judeţ

Publicat

adrian pastina Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba şi-a desfăşurat activitatea pe trei linii mari de acţiune în anul 2014 și au organizat mai multe tabere pentru copii și tineri. La aceste activități au participat peste 2.800 de tineri iar bugetul pentru toate activitățile desfășurate a fost de peste 240.000 lei. Activitățile propuse au fost: programul de susţinere a acţiunilor de tineret, programul de susţinere a acţiunilor şi competiţiilor sportive și organizarea unor tipuri de tabere pentru copii şi tineri: tabere de odihnă, tabere tematice şi naţionale, tabere pentru copii şi tineri cu dizabilităţi si tabere sociale.

 Tabere pentru copiii și tinerii cu dizabilitătii

30 de tineri din judeţul Alba, preşcolari, elevi sau studenţi cu handicap şi asistenţii lor personali au beneficiat de acest tip de tabere, special pentru ei organizate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, care a asigurat cazarea şi masa participanţilor, la mare, în Costineşti

 Tabere pentru copiii si tinerii instituţionalizaţi

În luna august 2014, un număr de 138 copii aflaţi cu măsură de protecţie, au beneficiat de tabere sociale, finanţate de catre de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia de Sport şi Tineret Alba.

S-au organizat două serii de tabere la Centrul de agrement Roica – jud. Alba şi o tabără la mare, Costinești cu participarea a 50 de copii.

Costul total pentru cele 3 tabere a fost de 56.500 lei, Ministerul Tineretului şi Sportului suportând integral costurile de cazare, masă şi transport.

Condiţionarea participării în tabără în funcţie de media generală şcolară obţinută de copii a fost un factor motivaţional pentru cei care au participat si în acest an.

Tabere de odihnă:

În vacanţa de vară a anului 2014, la nivelul întregii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba, s-au organizat tabere de odihnă pentru un număr de aproximativ 600 de copii si tineri, realizând venituri proprii în unităţile subordonate, respectiv:

Centrul de agrement Arieșeni- 482 persoane

Centrul de agrement Roica- 48 persoane

Centrul de agrement Poiana Vadului- 70 persoane

Tabere tematice:

Numărul de participanti a fost de peste 500 de copii si tineri din ţară, respectiv judeţele Teleorman, Galaţi, Olt, Braila, Alba, Tulcea, Constanţa, Timiş, Argeş şi Cluj, proiectul desfăşurându-se pe parcursul a 6 serii de tabără în lunile iulie, august si septembrie .

În cadrul acestora a fost asigurată educaţia nonformală a copiilor şi tinerilor în timpul vacanţelor, în centrele de agrement, facilitând accesul acestora la programe şi proiecte specializate pentru dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe complementare celor oferite în cadrul sistemului de învăţământ, in special educatie si protectia mediului. Ministerul Tineretului şi Sportului a finanţat aceste proiecte cu suma de 52.290 lei , reprezentând cheltuieli de animaţie, materiale consumabile , etc.

Temele abordate în cadrul acestor tabere au fost: artă fotografică, speologie si orientare turistica. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a colaborat la realizarea acestui proiect cu diferite ONG-uri din judeţ.

Experienţa organizatorilor a condus la ideea că sunt mult mai utile tabere cu tematică pentru tineri. Centrele de agrement ar trebui sa nu mai ofere doar cazare şi masă ci să se specializeze pe tabere cu tematică pentru tineri, care să-i atragă spre noi oportunităţi de petrecere a timpului liber.

 Tabere naţionale

100 de tineri cu vârste între 10-35 ani din tara au participat la activităţile proiectului ”Tabăra naţională de speologie şi fotografie”, ediţia a V-a la centrul de agrement Arieşeni.

Proiectul a fost finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba fiind în valoare totală de 48.000 lei.

Programul de susţinere a acţiunilor de tineret – Concurs de proiecte pentru ONGT-uri şi proiecte proprii ale D.J.S.T. Alba iar suma totală a fost de 31.000 lei.

Suma alocata pentru Concurul local de proiecte pentru ong-uri- 5 proiecte aprobate in valoare totala de 14.600 lei , numar beneficiari directi 410, indirecti 6260 .

Suma alocată pentru acțiuni proprii ale DJST Alba, compartimentul tineret pentru 8 proiecte aprobate in valoare totala de 46.400 lei, numar beneficiari directi 980, indirecti 3500.

 Programul de susţinere a acţiunilor şi competiţiilor sportive

În calendarul sportiv aferent anului 2014 au fost incluse 74 de acţiuni şi competiţii sportive, cu un buget de 72.000 lei . Au fost finanţate pe ramuri din sport: handbal, baschet, volei, tenis, atletism, box, haltere, powerlifting, pescuit sportiv, dans sportiv, şah, judo, tenis de masă şi sportul pentru toţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mandru ca sunt PSD -ist

    joi, 18.12.2014 at 18:15

    Poza acestui domn ne lamureste de modul cum ajugi sa conduci o directie de sport, nu trebuie sa ai nicio performanta sportiva, dar e musai sa ai adeziune la PSD… Desi dupa cum se scrie ar fi usor sa obtina un titlu de campion mondial la powerlifting, important e sa se incadreze la o categorie in care sa concureze singur! Hai Pastinuta la sala sa nu pierzi urmatorul turneu, sa-ti iei un titlul si la anul sa castigi gala sporturilor! La cate premii le-ai dat te-o antrena unul gratis, important e sa nu-l concurezi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax