Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Buget de 300.000 de lei de la CJ Alba pentru finanţări nerambursabile ale activităților nonprofit din domeniul sport. Regulament, beneficiari eligibili și criterii de evaluare

Publicat

copii spectacol dans sportiv Consiliul Județean Alba a aprobat programul și regulamentul de finanțare nerambursabilă din bugetul județului Alba a activităților nonprofit de interes județean în domeniul ”Sport”, aferent anului 2015. Suma alocată în acest an va fi de 300.000 lei.

Potrivit Legii Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000, ”structurile sportive fără scop patrimonial și Comitetul Olimpic Român pot beneficia de sume de la bugetul de stat și de la bugetele locale pentru finanțarea de programe sportive. Aceste sume se asigură pe bază de contracte încheiate între structurile sportive respective și organele administrației publice centrale sau locale”.

Atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă se face exclusiv pe baza selecției publice pe proiecte, în limita fondurilor alocate programelor aprobate anual în bugetul Consiliului Județean.

În vederea selecției proiectelor, s-a elaborat Ghidul solicitantului pentru acordarea finanțărilor neramburasbile din bugetul județului Alba pentru activități nonprofit de interes județean în domeniul ”Sport”, având ca scop stabilirea principiilor, cadrul general, criteriile de eligibilitate, procedura de depunere, selecție și derulare a contractului de finanțare nerambursabilă din fonduri publice pentru activitățile sportive nonprofit.

Beneficiari eligibili sunt orice persoane fizice sau juridice, fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit în domeniul ”Sport”, menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public județean. Suma alocată va fi de 300.000 lei.

Totodată, valoarea cofinanțării pe care trebuie să o asigure solicitantul este de minim 10% din valoarea totală a proiectului, iar durata unui proiect trebuie să se încadreze în anul bugetar, nu mai târziu de 30 decembrie. De asemenea, sunt considerate de utilitate publică și pot primi finanțare nerambursabilă proiecte în cadrul programului ”Sportul pentru toți”, ce are ca scop menținerea unei stări de sănătate și consolidarea socializării cetățenilor prin crearea unui cadru social și organizatoric favorizant.

Programul ”Sportul pentru toți” are ca obiective încurajarea practicării activităților fizice și sportive în mod continuu, la nivel amator, precum și atragerea și stimularea tuturor categoriilor de cetățeni, fără discriminare, în mod liber și volunatar, independent sau organizat, în vederea practicării activităților fizice și sportive.

Criterii de evaluare:

Încadrarea proiectului și relevanța sa pe nivele în sistemul valoric (45 puncte)

– local (2 puncte)

– zonal (3 puncte)

– județean (20 puncte)

– național (25 puncte)

– internațional (30 puncte)

– gradul de vizibilitate a proiectului și capacitatea sa de a consolida imaginea județului Alba (10 puncte)

– gradul de exploatare a potențialului turistic al județului Alba (5 puncte)

Contribuția beneficiarului, cofinanțarea (5 puncte)

– 10% (2 puncte)

– 11% – 20% (3 puncte)

– 21% – 45% (4 puncte)

– >45% (5 puncte)

Rezultate așteptate – număr estimat de spectatori (10 puncte)

– <200 (2 puncte)

– 201 – 2500 (5 puncte)

– 2501 – 5000 (7 puncte)

– >5000 (10 puncte)

Reflectarea evenimentului în presă (10 puncte)

– presa locală (3 puncte)

– presa națională (5 puncte)

– presa internațională (10 puncte)

Număr de sportivi participanți (10 puncte)

– 0 – 50 (5 puncte)

– 51 – 75 (6 puncte)

– 76 – 500 (7 puncte)

– 501 – 2000 (8 puncte)

– >2000 (10 puncte)

Numărul de activități în cadrul proiectului (20 puncte)

– <5 (5 puncte)

– 5 – 30 (10 puncte)

– >30 (20 puncte)

Pentru a fi selectată, o propunere trebuie să întrunească un punctaj total de minim 60% din punctajul total maxim. Desemnarea proiectelor câștigătoare se va face în ordinea descrescătoare a punctajelor, în limita bugetului aprobat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax