Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Buget de peste 100.000 de lei, în 2014, pentru proiectul de alimentare cu energie alternativă a patru instituţii publice din Alba Iulia

Publicat

În şedinţa de marţi a consilierilor locali din Alba Iulia, va fi votat un proiect de hotărâre referitor la asigurarea sustenabilității energetice din surse alternative a Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”, Căminului pentru Persoane Vârstnice, Centrului de Zi pentru Vârstnici şi Direcției de programe din subordinea Consiliului Local. Se propune alocarea sumei de 104.200 lei din bugetul local, pentru anul viitor, ce reprezintă cheltuieli de exploatare şi mentenanţă a proiectului.

Consiliul Local a depus o cerere de finanțare din fonduri europene pentru acest proiect, în valoare de 8.868.552 lei, care a fost aprobată şi pentru care s-a încheiat un contract, în 2009, între Ministerul Economiei și administraţia locală din Alba Iulia în calitate de beneficiar, pentru o perioadă de 21 de luni.

Scopul proiectului este de a asigura sustenabilitatea energetică pentru patru instituții publice din Alba Iulia – Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Căminul pentru Persoane Vârstnice, Centrul de Zi pentru Vârstnici, Direcția de programe din subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia – prin producția de energie electrică utilizând panouri solare. Astfel, au fost montate 1.714 de panouri fotovoltaice cu o putere cumulată de 257 kW.

La Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” au fost montate 920 de panouri, la Căminul pentru Persoane Vârstnice au fost puse 524 de panouri, la Centrul de Zi pentru Vârstnici, 54 de panouri şi la sediul Direcției de programe din subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia – 216 panouri.

Au fost create 14 locuri de muncă temporare în timpul implementării și 5 locuri de muncă permanente.

Prin contractul încheiat, Municipiul Alba Iulia s-a angajat ca, pe o perioadă de cinci ani după finalizarea proiectului să asigure exploatarea şi mentenanţa acestuia. Astfel, a fost aprobată înfiinţarea Unităţii de Implementare Locală a proiectului, formată din cinci persoane.

Se propune alocarea sumei de 104.200 lei din bugetul local, ce reprezintă cheltuieli salariale în valoare de 100.000 lei și 4.200 de lei pentru consumabile și utilități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: MARŢI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Locuinţe pentru tineri, bugete pentru proiecte şi cotizaţii pentru anul viitor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax