Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Buget dublu, eșecuri în lanț: Echipa de fotbal CSM Unirea Alba Iuia a ajuns să joace fără „principal” de două etape

Publicat

S-a scurs și etapa cu numărul șapte din Liga a III-a, Seria a IX-a, și tot așa s-au scurs și speranțele suporterilor echipei de fotbal CSM Unirea Alba Iulia de a vedea intrarea în normalitate a clubului albaiulian al cărui director general este Radu Mircea Urcan și președinte al secției fotbal este fostul atacant Mihai Valentin Dăscălescu.

Astăzi elevii antrenați de „preparatorul fizic” Cosmin Corovei au cedat, așa cum se și anticipa, cu scorul 0-2 în meciul cu cealaltă Unire din serie, cea din Ungheni.

Aventura a început în vară. Antrenor reactivat după aproximativ 9 ani fără angajament

Povestea din „Cetatea Marii Uniri” desprinsă parca dintr-o piesă de-a lui Caragiale, a început când Unirea Alba Iulia își anunța intențiile de a ataca promovarea în liga secundă cu un antrenor, Stelian Gherman, care, ATENȚIE, nu mai avea angajament de 9 ani!

Stelian Gherman a fost prezentat într-o conferință de presă organizată cu „măiestrie”, conferință la care a participat un singur jurnalist.

Ne punem întrebarea, firească de altfel: Cine sau ce i-a determinat pe conducătorii CSM Unirea să numească în funcție un om care practic pierduse contactul cu fenomenul de aproape un deceniu.

Stelian Gherman singurul responsabil de eșecurile debutului de sezon?!

Rezultatele nesatisfăcătoare au dus la „sacrificarea” antrenorului Stelian Gherman, care a acceptat încetarea „amiabilă” a contractului cu gruparea albaiuliană.

Conducerea Unirii s-a dovedit a fi din nou greoaie și nu a reușit să instaleze un principal pe măsura obiectivelor fixate nici măcar după două săptămâni, ceea ce ne determină să aruncăm și un semn mare de întrebare asupra abilităților manageriale ale celor (mulți la număr) care conduc secția de fotbal a CSM Unirea Alba Iulia.

Ce fel de conducători schimbă antrenorul fără a avea o alternativă pregătită? Unii spun ca vine Alexandru Pelici, alții că vine altcineva, întrebarea este: Câte etape mai sacrificați până când o să realizați că aveți cel mai mare buget din ultimii ani și rezultatele sunt diametral opuse investițiilor efectuate.

Selecție greșită în vară? Cine a făcut-o? Și dacă răspunsul e: „Gherman”, nu o să vă credem!

Cât a fost vara de lungă CSM Unirea Alba Iulia nu a făcut nimic altceva decât să furnizeze idei de jucători pentru concitadina CSU Alba Iulia.

Au transferat și câțiva jucători, însă marea majoritate a lor veneau după perioade îndelungate fără să joace, iar aici amintim de Vomir, Ciaun, Frăsineanu și lista poate continua. La clubul albaiulian toată lumea a propus jucători, însă nu valoarea sau calitățile au fost cele care au primat în alegerea acestora.

Marcel Rusu sacrificat. Antrenorii din județ n-au valoare de Unirea Alba Iulia?

O altă mutare care s-a dovedit a fi lipsită de inspirație a fost înlocuirea la finele sezonului trecut a lui Marcel Rusu de pe banca tehnica, antrenor care încheiase sezonul pe locul trei, fiind la un pas de a califica echipa la barajul de accedere în liga a II-a.

Un alt aspect pe care oficialii albaiulieni nu l-au luat în calcul a fost numirea unui tehnician din județul Alba, iar când a venit vorba despre propuneri, oficialii Unirii Alba Iulia s-au dovedit a fi rigizi, încercând mereu să găsească soluții „low-cost” sau pe principiul „las’ ca merge și așa”, iar rezultatul este pe măsura deciziilor luate.

Din păcate, așa cum era de anticipat, în momentul în care au apărut banii la Alba Iulia au apărut și interesele, astfel că mulți din jurul echipei ar trebui să-și pună întrebarea ce caută în jurul acestei echipe care anul viitor va sărbători centenarul, unul cu gust amar la cum arată în momentul de față lucrurile la CSM Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tudor Itu

    sâmbătă, 07.10.2023 at 14:34

    La conferința de presă de prezentare a antrenorului Stelian Gherman au participat doi jurnaliști, nu unul singur. Unul din partea Alba24, altul din partea Radio Reîntregirea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax