Connect with us
Publicitate

AIUD

Bugetar din Aiud, condamnat după ce a fost prins beat la volan. Ce alcoolemie avea și ce pedeapsă i-au dat magistrații

Publicat

etilotest

Un funcționar public din Aiud a fost recent condamnat după ce a fost prins beat la volan. Decizia instanței a fost dată de magistrații Judecătoriei Aiud în data de 19 ianuarie 2024.

Este vorba despre un funcționar public, Vasile F., în vârstă de 61 de ani care a fost prins beat la volan, în luna octombrie a anului 2022. Bărbatul avea o alcoolemie destul de ridicată, la momentul opririi în trafic.

Pentru a primi o pedeapsă mai mică acesta a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de caz.

Cum a fost oprit de polițiștii din Aiud

Potrivit motivării instanței, bărbatul a fost oprit în data de 24 octombrie 2022, la ora 14.16, pe strada Transilvaniei din Aiud. În fața anchetatorilor acesta a declarat că a băut cu o zi înainte la o nuntă, dar și înainte să fie prins de polițiști.

Acesta a spus că a băut ”la data de 23.10.2022 (participând la o nuntă) şi la data de 24.10.2022 (în intervalul orar 12:00 – 14:00) inculpatul a consumat băuturi alcoolice după care, la această din urmă dată – în jurul orei 14:10, cu intenţia de a se deplasa de la locul de muncă spre locuinţa unui prieten, a condus pe strada Băilor, strada Morii şi strada Transilvaniei din Aiud, fiind oprit, pe această din urmă stradă”, se arată în motivarea instanței.

Când a fost testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool în aerul expirat. La spital, inculpatul a prezentat o alcoolemie de 1,58 g‰ alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,38 g‰ alcool pur în sânge la a doua probă.

Pedeapsa primită

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, cu amânare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax