Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bugetare participativă 2021, la Alba Iulia: Au fost depuse 51 de proiecte pentru dezvoltarea orașului. Când se vor putea vota

Publicat

Cetățenii din Alba Iulia au depus un număr de 51 de propuneri de proiecte pentru dezvoltarea municipiului, în cadrul celei de-a doua sesiuni de bugetare participativă ce are un buget alocat de 1.000.000 de lei, cu TVA inclus.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, pe parcursul lunii octombrie vor fi evaluate toate proiectele depuse, conform regulamentului.

Fiecare proiect primit prin platforma bugetareparticipativă.apulum.ro va fi analizat, în prima fază, pentru a se stabili dacă poate fi publicat pe site. Nu se vor publica proiectele care prin conținutul lor instigă la discriminare de orice fel, violență, ură etc. sau exprimarea este trivială, obscenă, vulgară, denigratoare.

Se va analiza eligibilitatea proiectelor, conform regulamentului. Dacă mai multe proiecte au obiective asemănătoare sau se află în proximitate geografică, Primăria își rezervă dreptul de a le modifica în sensul adaptării acestora din punct de vedere tehnic sau financiar, dacă este nevoie, sau integrării mai multor propuneri într-una singură.

Persoanele ale căror proiecte vor fi declarate neeligibile vor primi un răspuns scris cuprinzând motivele pentru care propunerile au fost declarate neeligibile.

Proiectele declarate eligibile vor fi publicate pe site începând cu 1 noiembrie și vor fi supuse votului cetățenilor. Proiectele se pot vota doar online, pe platforma bugetării participative bugetareparticipativa.apulum.ro.

Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la consumarea bugetului alocat.

Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Municipiul Alba Iulia începând cu anul 2022.

Domeniile în care se încadrează cele 51 de proiecte depuse sunt:

  • Alei și trotuare; zone pietonale
  • Amenajare spații publice
  • Educatie și cultură
  • Mediu
  • Mobilitate și accesibilitate; siguranța circulației
  • Oraș digital
  • Spații verzi
  • Sport și sănătate
  • Turism

Potrivit calendarului, etapa de vot se va desfășura în perioada 1 noiembrie – 14 decembrie.

Afișarea proiectelor câștigătoare se va face în 15 sau 17 decembrie.

Bugetul propus pentru ediția 2021 a procesului de bugetare participativă este de 1.000.000 lei, cu TVA inclus. Numărul de proiecte finanțate va depinde de bugetele acestora și de numărul de voturi primite. Pot fi finanțate unul sau mai multe proiecte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax