Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bugetarii de lux, suprataxați cu 16%. Premierul Ciucă spune că este vorba despre veniturile care depășesc salariul președintelui

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că liderii coaliției de guvernare au discutat ca suprataxarea veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui să aibă o valoare de 16%.

Întrebat de ziariști cum a ajuns la cota de 16%, Ciucă a spus că ”acesta este cel care funcționează în momentul de față și ca impozitul propriu-zis pe legea finanțelor”.

Nu e clar la ce s-a referit premierul Ciucă, dat fiind că în acest moment impozitul pe venit e de 10%, scrie G4Media.

Ciucă a evitat să răspundă atunci când a fost întrebat dacă un astfel de impozit doar pentru bugetari e constituțional și a spus că ”orice măsură pe care o vom lua trebuie să aibă susținere juridică”.

Ideea a fost lansată de Marcel Ciolacu și este legată de lipsa banilor în buget, existând un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei.

”De unde luăm banii dacă nu vreţi să facem nimic? Sunteţi în guvern, spuneţi voi de unde luăm banii? Cum faci deficitul la anul?

Vă aduc aminte că am avut o iarna uşoară, dar dacă va veni una grea?”, i-a întrebat Ciolacu pe liderii coaliției la ședința de marți.

El a adăugat că nu mai vrea ”dezmăţ la stat cu mii de angajări şi tot felul de pile”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Fechete

    miercuri, 26.04.2023 at 15:33

    La toti parlamentarii sā le dea minimu pe economie 5 ani si o sā fie pe urmā bani la bugetu statului!

  2. pilu

    miercuri, 26.04.2023 at 16:36

    Mă nenorociţilor, nu mai umblaţi cu abureli. Auzi la el, liderii din coaliţie. Păi tu ce eşti acolo, om de serviciu ? Aşa ne trebuie când punem un bocanc vorbitor. Suntem cred, cu cel mai neperformant prim ministru din Europa. Şi doctor. Mare ruşine pentru Romania. Dar ce să faci când păpuşarul şef pune unde nu trebuie doar rebuturi umane.Suntem la cel mai de jos nivel în ce priveşte politica de când s-a produs acea „revoluţie” asistată. Avem nişte şefi de partide nu de carton, de hârtie igienică.Săraca ţară, pe mâinile cui a ajuns.

  3. gelu stoian

    miercuri, 26.04.2023 at 18:07

    Badea General Nicolae MA-ciuca vrea sa „astupe ” * gaura * din Bugetul Romaniei , Prin SUPRA-Impozitare !!!!!! De Ce Nu Face Guvernul de Coalitie PSD-Partial PNL + UDMR , ECONOMIE prin ANULAREA Pensiilor NESIMTITE , Cica SPECIALE ????? Sau prin Micsorarea – REDUCEREA numarulului de Ministere ( Primul RAS al Putea Fi Cel al Mamzelei Firea !!!!! ), a secretarilor Ministrilor , si a Salarilor Lor BABANE ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax