Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetarii implicați în proiecte pe fonduri europene sau PNRR vor avea salarii mai mari. Legea, votată de Camera Deputaților

Publicat

Salariile de bază ale bugetarilor implicați în implementarea PNRR sau a proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile vor fi majorate cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care sunt implicați. Inițiativa legislativă a primit votul decisiv miercuri, 15 februarie, în Camera Deputaților. 

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 152/2022 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi pentru stabilirea unor măsuri financiar-bugetare a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților.

Au fost înregistrate 180 de voturi „pentru”, 78 de voturi „contra” și două abțineri.

„Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și personalul implicat în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență prevăzut la art.6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 230/2021, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat.

Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect”, se precizează în Ordonanţa de urgenţă nr. 152/2022 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Prevederile nu vor fi aplicabile demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar sau viceprimar.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ. Proiectul a fost adoptat anterior de Senat pe 7 decembrie 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cetateanul

    duminică, 19.02.2023 at 18:17

    Din echipa vor face parte cinci functionari, din care doi vor fi cu functii de conducere care nu vor face nimic. Cum pot ceilalti sa faca implementarea, cand toti functionarii se plang ca sunt foarte incarcati cu sarcinile de serviciu, de nu mai au timp de altceva. De ce se plateste la un procent din salariu si nu o suma fixa, atributiile pentru implementarea proiectului sunt aceleasi indiferent de salariul de incadrare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax