Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetarii rămân fără abonamentele de telefon plătite de stat. Tichetele cadou vor fi luate în calcul la contribuțiile sociale

Publicat

teodorovici plesa

Abonamentele de telefonie mobilă pentru bugetari nu vor mai fi plătite de stat. Prevederea a fost prinsă într-un proiect de ordin al Ministerului de Finanțe, care le mai permite doar miniștrilor să aibă un asemenea beneficiu.

Totodată, armata de secretari de stat și subsecretari de stat, împreună cu personalul acestora, se va reduce la jumătate.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a decis să-i lase fără telefoane mobile pe angajații de la stat, lovind, în același timp, și în companiile de telefonie mobilă, care rămân fără contractele umflate cu instituțiile bugetare.

Astfel, începând cu data intrării în vigoare a ordonanței, autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu mai pot achiziţiona din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepția persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică.

Vaucerele și tichetele cadou, luate în calcul la contribuțiile sociale

Totodată, potrivit proiectului de act normativ, se vor include în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii biletele de valoare sub forma tichetelor cadou acordate potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, pentru alte situații decât decât cele cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi  cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, în limita plafonului de 150 lei/eveniment/persoană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    miercuri, 07.08.2019 at 21:02

    Este o inițiativă bună care va face o diferență la buget și în același timp o inițiativă care va readuce în prim-plan liniile de telefonie fixă, al căror cost este însă mult mai mic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax