Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bugetarii vor avea creșe pentru copii, chiar în interiorul instituției în care lucrează. Proiect de lege depus în Parlament

Publicat

dep

Bugetarii vor avea creșe pentru copii, chiar în interiorul instituției în care lucrează. Un proiect de lege inițiat de un deputat PNL, pentru sprijinirea angajaților la stat, a fost înregistrat la Camera Deputaților.

Proiectul mai prevede ca educaţia timpurie antepreşcolară, care se desfăşoară în creşe şi grădiniţe organizate în incinta unităţii organizatoare să se organizează în grupe:

Pentru educaţia atepreşcolară, grupa cuprinde nu mai puţin de 5 şi nu mai mult de 9 copii

Pentru învăţământul preşcolar grupa cuprinde nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 10 copii

Astfel, potrivit, expunerii de motive, s-ar încuraja revenirea mai rapid a angajaților la locul de muncă şi va asigura o siguranţă financiară.

Structurile de îngrijire din instituțiile de stat s-ar înființa la cererea angajaților. Ar fi nevoie de minimum cinci cereri pentru creșă și zece pentru grădiniță. Cheltuielile ar fi suportate în totalitate sau parțial de bugetul de stat.

Genul acesta de creșe este deja practcat in alte țări din Europa precum Franța, Germania și Suedia.

Inițiatoarea proiectului, deputata Mara Calista, a explicat că „Partea de investiții ar fi suportată de bugetul instituției, iar când spun parte de investiții nu este o sumă atât de mare ca să reușești să adaptezi douî camere pentru prichindeii angajaților instituției cu pricina. Evident, criteriile respectă normele impuse deja de Ministerul Educației Naționale. Personalul ar veni tot din partea Ministerului Educației Naționale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax