Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bugetul ANAF, consolidat cu 6,303 milioane lei în ultimele trei luni, bani aduşi de inspecţiile fiscale din Alba

Publicat

În trimestrul al treilea al acestui an, activitatea de Inspectie Fiscală Alba a stabilit suplimentar pentru bugetul general consolidat al statului obligaţii de plată de 6,303 milioane lei. Nu mai puţin de 16 cazuri au fost înaintate instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate. Au fost aplicate 65 amenzi contravenţionale.

În trimestrul al treilea al acestui an, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Alba a susţinut 427 acţiuni de control, astfel: 207 inspecţii fiscale, 175 controale inopinate, 39 controale încrucişate şi şase cercetări la faţa locului.

Astfel, inspecţiile fiscale s-au concretizat în stabilirea unor venituri suplimentare pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă totală de 6,303 milioane lei. Dintre aceştia 4,309 milioane lei diferenţe din impozite, taxe şi contribuţii şi 1,868 milioane lei reprezentând accesorii aferente diferenţelor calculate.

Pentru abaterile şi deficienţele constatate, organele de inspecţie fiscală au aplicat  65 amenzi contravenţionale în sumă totală de 126 mii lei.

Prejudiciile (prezumtive) create bugetelor administrate de ANAF au adus o sumă totală de 4,771 milioane de lei. DGFP Alba a înaintat 16 cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.
De asemenea, inspectorii fiscali au soluţionat 267 de deconturi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare totală de 13,46 milioane lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 867 mii lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax