Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetul de stat pe plus, de frica DNA-ului. În primele zece luni au rămas necheltuite 2 miliarde de lei

Publicat

bani După primele zece luni ale anului 2014, bugetul de stat este pe plus cu 2 miliarde de lei. Economiştii spun că după zecile de anchete de corupţie, investitiile au scăzut. Cheltuielile au fost de 175 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că cele două miliarde de lei au rămas necheltuite în ciuda alocării lor în planul de investiţii.

Se pare că frica face autorităţile să fie foarte prudente când vine vorba despre investitii. Încasările la bugetul de stat s-au ridicat, după primele zece luni ale anului, la 177 miliarde de lei.

Cheltuielile au fost de 175 miliarde de lei, astfel că două miliarde de lei au rămas necheltuite în ciuda alocării lor în planul de investiţii.

Explicația este legată de temeri legate de posibile repercusiuni ale DNA, în condițiile în care foarte mulți ordonatori de credite, probabil, au temerea să semneze contracte noi, știind că au probleme cu contractele existente, probabil, la modul în care s-au organizat licitațiile, la prețurile la care s-au facut licitațiile”, spune Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

În preajma alegerilor, Guvernul a cheltuit bugete pentru măsuri electorale precum indexarea pensiilor, majorarea unor salarii din sistemul bugetar şi creşterea indemnizaţiilor persoanelor defavorizate.

În primele zece luni ale anului, valoarea investiţiilor statului s-a diminuat cu peste 13 procente comparativ cu perioada similară din 2013.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax