Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetul familiilor din România, afectat de cheltuieli după valul de scumpiri. Vom avea de plătit în plus, lunar, aproximativ 50 de lei

Publicat

Nimic nou pentru români, poate doar câţiva bănuţi în plus la curent, gaz, motorină, benzină şi pentru ţigări. Lucruri aproape normale, dacă asta nu ar însemna şi o creştere a cheltuielilor. De marţi, 1 aprilie, începe greul pentru familiile din România. Chiar dacă este ziua păcălelilor, valul scumpirilor care de astăzi a venit peste români va creşte cheltuielile lunare ale fiecărei familii cu aproximativ 50 de lei.

De exemplu, scumpirea carburanţilor va aduce cu sine şi o majorare a preţurilor la alimente, mai mult sau mai puţin semnificativă, cauzată de creşterea costurilor de transport ale acestora.

Astfel, şoferii care în această dimineaţă s-au dus la pompă să îşi facă plinul de benzină sau motorină au plătit cu 40-41 bani mai mult pe litru. Dacă în urmă cu două zile românii plăteau pentru un plin de 50 de litri de benzină 290 de lei, spre exemplu la un preţ de 5,8 lei pe litru, de la 1 aprilie aceştia vor scoate din buzunar cu 20 de lei în plus, deci 310 lei. Totodată, un plin de motorină care costa până marţi 300 de lei, la un preţ de 6 lei pe litru, a ajuns la 320 de lei.

Citeşte şi Economiile șoferilor după introducerea accizei pe carburant. Cu cât alimentezi mai puțin, după scumpirea benzinei

Nici fumătorii nu au scăpat netaxaţi, scot din buzunar pentru fiecare pachet de ţigări cumpărat cu până la 50 de bani în plus.

Pentru energia electrică preţul a crescut 1%, iar la gaze cu 2%. Toate aceste scumpiri apar pe fondul mai multor măsuri luate de Guvern, fie pentru a respecta acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), fie pentru a se alinia la o serie de directive europene sau doar pentru a aduce mai mulţi bani în vistieria statului.

Potrivit unor estimări făcute de gândul, o familie va ajunge la aproximativ 50 de lei/lună în plus cu cheltuielile. S-a luat în considerare un preţ mediu de 6 lei pe litrul de carburant, un preţ mediu de 14 lei pentru un pachet de ţigări, o factură medie de 140 de lei la gaze şi una de 80 de lei la curent. Au fost luate în calcul trei plinuri de benzină făcute de o familie care deţine un autoturism la fiecare două luni şi faptul că unul dintre membrii acesteia fumează un pachet de ţigări pe zi.

Citeşte şi Scumpiri la carburanţi, ţigări şi energie. Convorbiri telefonice mai ieftine. Care vor fi cheltuielile în plus din bugetul familiilor

sursa: gandul.info

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax