Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bugetul municipiului Alba Iulia pe anul 2012 a primit voturile consilierilor locali: „Se pune prea puţin accent pe dezvoltarea economică”

Publicat

Consilierii locali au supus la vot, luni, bugetul municipiului pe anul 2012. Aprobarea proiectului de hotărâre nu a fost lipsită de discuţii în contradictoriu cu privire la modul în care au fost împărţiţi banii din fondul de dezvoltare. O parte dintre consilieri au atras atenţia că se insistă prea mult pe finanţarea proiectelor din Cetate şi a evenimentelor culturale şi prea puţin pe dezvoltarea economică a oraşului şi atragerea noilor investitori.

Consilierul Sorin Coşeriu a explicat colegilor săi că 60% din fondul de dezvoltare vizează cheltuieli legale de zona Mamut, Parcul Dendrologic şi Cetatea Alba Iulia, iar alţi 35% vor fi alocaţi pentru transporturi şi reabilitări de drumuri. În opinia acestuia, bugetul nu prevede nimic pentru dezvoltarea oraşului: „Nu suntem în măsură să îi dăm unui întreprinzător o zonă cu un minim de utilităţi pentru dezvoltarea oraşului. De ce nu demarăm acţiuni pentru achiziţionarea unor terenuri în vederea construirii unui parc industrial? Ceea ce trebuie să înţeleagă toţi este că, dacă oraşul nu se dezvoltă, cu toţii vom fi mai săraci. 95% din fondul de dezvoltare merge pe două categorii mari şi late. Ar trebui să se aibă în vedere ca măcar 4 milioane de lei să se aloce şi pentru aşa ceva”.

La rândul său, consilierul liberal Gabriel Pleşa a subliniat faptul că este al treilea an în care se votează un buget nerealist: „Nu avem un buget de dezvoltare, populaţia judeţului este în scădere, este un an greu, iar noi ne permitem să alocăm 6 miliarde de lei pentru Zilele Oraşului şi 2 miliarde pentru Zilele Cetăţii. Acestea sunt abuzuri”.

Primarul Mircea Hava a explicat consilierilor considerentele care au stat la baza elaborării acestui buget: „Am mers exact pe ceea ce ne durea şi de ce are nevoie Alba Iulia. E bine că avem foarte mulţi bani care vin din alte părţi. S-a dat drumul la fonduri europene şi vor mai intra şi alţi bani pe proiecte, aşa că bugetul va mai fi rectificat pe parcursul anului. Am demonstrat că ştim să aducem bani, că nu suntem novici aici”.

După mai bine de o oră de discuţii în contradictoriu, bugetul municipiului a fost votat în forma propusă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. HOREA

    luni, 06.02.2012 at 19:17

    UN BUGET PROST, DEDICAT CAMPANIEI LUI HAVA .
    SPER CA SI ALBAIULIENII S-AU DESTEPTAT !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax