Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetul României scade cu 20 de miliarde de lei din cauza încasărilor mai mici

Publicat

Coaliția de Guvernare a decis o scădere cu 20 de miliarde a bugetului general consolidat al statului, din cauză încasărilor mai scăzute decât estimările. 

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a declarat că premierul Ciucă i-a anunţat pe colegii din Guvern cu privire la deciziile luate ieri în coaliţie.

”La şedinţa de ieri a coaliţiei am avut o astfel de prezentare pentru că este final de trimestru, este normal să ai o abordare responsabilă, prezinţi care este situaţia şi ajustezi, adaptezi politicile Guvernului astfel încât ţintele pe care le-ai asumat la început de an să le păstrezi ca fiind obiective de atins.

Pe fondul constatărilor şi a unei reducere a încasărilor la veniturile statului, este evident şi cred că asta nu are de ce să deranjeze pe nimeni, că şi statul român trebuie să facă facă o ajustare de cheltuieli bugetare, mai ales în zona cheltuielilor neesenţiale.

Având în vedere decizia de ieri, colegii de la Finanţe vor face o analiză pentru ajustarea cu 20 de miliarde pe bugetul general consolidat al statului”, a anunţat ministrul.

Raportat la programul de încasări, pe primul trimestru s-a încasat 96,6% din plan, cu aproape 3 miliarde de lei mai puțin.

Cel mai probabil, executivul va trebui să reducă cheltuielile. Liderii partidelor din Coaliție spun că este vorba despre tăieri bugetare în sectoarele ”neesențiale”.

Ar putea fi afectate anumite categorii de bugetari, în special cei care primesc și salariu și pensie, potrivit lui Marcel Ciolacu.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax