Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetul subvențiilor rezervate femeilor care vor să deschidă o mică afacere, redus la jumătate de Guvern

Publicat

afaceriBugetul subvențiilor rezervate femeilor care vor să își deschidă o mică afacere a fost redus la jumătate de Guvern. Executivul a limitat astfel numărul beneficiarelor la cel mult 10 persoane, printr-un program în care invocă probleme legate de „menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și de prejudecățile existente la nivel local”.

Potrivit documentului, obiectivul principal al schemei de minimis prevăzută în cadrul programului național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii îl constituie stimularea și sprijinirea demarării și dezvoltării structurilor economice private înființate de către femei prin facilitarea accesului acestora la finanțare, în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și al prejudecăților existente la nivel local.

Pentru lunile rămase din acest an, bugetul schemei de ajutor de stat destinată femeilor care vor să înființeze o întreprindere mică sau mijlocie a fost fixat la doar 500.000 de lei, jumătate din bugetul de 1.000.000 de lei aprobat în 2015 pentru acel an, tot în luna iulie, scrie profit.ro.

Prin implementarea programului în 2016 se estimează că banii vor fi direcționați către cel puțin 10 femei beneficiare, din nou la jumătate raportat la numărul minim de 20 de beneficiare anticipat pentru anul trecut.

Valoarea alocației financiare nerambursabile este în continuare de maximum 90 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) și nu poate depăși suma de 50.000 lei/beneficiar.

Ordinul nr. 693 din 30 iunie 2016 privind aprobarea Procedurii de implementare a schemei de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 508 bis din 6 iulie.

sursa: realitatea.net, monitoruloficial.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax