Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Buletinele de vot pentru judeţul Alba, tipărite la Galaţi. SC „Unirea Pres” SRL a pierdut licitaţia şi contestă rezultatul. Vezi cine e Romprima


Publicat

Buletinele de vot necesare pentru alegerile locale din judeţul Alba vor fi tipărite de o firmă din Galaţi, în detrimentul celei din Alba Iulia, care a asigurat până acum acest serviciu. Rezultatul licitaţiei a stârnit un adevărat scandal şi este contestat de societatea din Alba,”Unirea Pres” SRL, mai ales având în vedere că suma atribuită pentru acest contract este de aproximativ 70.000 de euro. Firma declarată necâştigătoare susţine că această licitaţie a fost „ultimul tun al pedeliştilor de la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba”.

Despre „Romprima”, realitateamedia.ro a  scris că a câştigat în 2009 licitaţia pentru rechizitele școlare gratuite, organizată de ISJ Neamţ, dar a rămas fără „obiectul muncii” din pricina propriului comportament contractual (nu a livrat nici măcar un pachet până la sfârşitul anului respectiv), dar în 2010 a reapărut pe firmament. Atunci a pierdut licitaţia în favoarea unei firme din Suceava, a atacat rezultatul la Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi a reuşit să anuleze licitaţia. S-a organizat o nouă licitaţie, care a fost câştigată de Editura „Herra” SRL Piteşti.

Porivit site-ului respectiv, la licitaţia organizată în acest an, unul dintre cei trei ofertanţi a fost „Romprima”, care a venit cu o ofertă financiară absolut halucinantă, utilizând preţuri de foarte mici, dar a fost descalificată pentru neonorarea contractului din 2009. „Norocul nostru este că legislaţia permite descalificarea ofertanţilor care au avut contracte reziliate din propria vină. Iar în cazul Romprima, această prevedere este «acoperită» cu vârf şi îndesat. La momentul deschiderii celor trei oferte, am solicitat oficial firmelor participante să ne transmită în scris dacă se află în situaţia respectivă, iar Romprima a refuzat să onoreze această solicitare. În aceste condiţii, a fost descalificată iar contractul a revenit firmei cu care am colaborat, foarte bine, şi anul trecut – Editura Herra SRL Piteşti”, a spus pentru realitateamedia.ro Liliana Georgescu – inspector şcolar general adjunct la ISJ Neamț .

Patronul „Romprima” Galați este, potrivit reporterilor Braila24.ro ( un ziar online din rețeaua din care face parte și Alba24.ro), Petru Trifan, în prezent unul dintre  liderii  Partidului Socialist Galați.

Contractul cu firma „Romprima” SRL din Galaţi, câştigătoarea licitaţiei nu va fi semnat deocamdată, asta până la soluţionarea contestaţiei. Pentru a lămuri această problemă, Instituţia Prefectului Alba a făcut public următorul comunicat, semnat de prefectul Ştefan Bardan:

„Documentaţia de atribuire privind achiziţionarea, prin cerere de ofertă, a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot ce vor fi utilizate în cadrul alegerilor locale din judeţul Alba din anul 2012 a fost înaintată spre publicare pe SEAP la data de 12 aprilie 2012.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor, respectiv 27 aprilie 2012, orele 16, au depus oferte SC Romprima SRL din Galaţi şi SC Unirea Pres SRL din Alba Iulia. În şedinţa de analiză a ofertelor, Comisia de evaluare a solicitat clarificări suplimentare celor doi ofertanţi, iar în urma răspunsurilor primite a hotărât în unanimitate că oferta câştigătoare este cea care a avut preţul cel mai scăzut pe pagină format A4 tipărită, respectiv oferta SC Romprima SRL.

În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, orice parte care se consideră vătămată într-un drept sau interes legitim cu privire la încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice se poate adresa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării privind rezultatul licitaţiei.

Din acest punct de vedere, demersul SC Unirea Pres SRL de a contesta rezultatul licitaţiei nu este unul criticabil. Consider însă complet nepotrivită maniera în care o firmă, care editează un ziar de altfel respectabil se foloseşte de un organ media pentru a lansa acuzaţii nefondate la adresa prefectului judeţului Alba şi a instituţiei pe care o conduce.

Acuzaţiile că instituţia noastră ar face jocurile vreunei firme sau vreunui partid sunt nefondate şi ilogice. Comisia care a evaluat cele două oferte este formată din cinci specialişti aparţinând serviciilor juridic, financiar-contabilitate şi coordonare din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, toţi cei cinci fiind angajaţi în mandatele altor prefecţi şi nu în mandatul meu, eu nefăcând de altfel parte din această comisie. În plus, SC Unirea Pres SRL a câştigat în ultimii ani mai multe licitaţii organizate de Instituţia Prefectului pentru tipărirea de buletine de vot, inclusiv cea pentru alegerile prezidenţiale din 2009, din timpul mandatului meu, ceea ce arată clar că nimeni nu are nimic cu această firmă, singurul interes fiind acela de fi respectată legea.

Menţionez, pentru opinia publică, că contractul pentru tipărirea buletinelor de vot şi a altor tipizate legate de alegerile din iunie nu este semnat, urmând a fi încheiat cu firma care va fi desemnată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în urma judecării contestaţiei formulate de SC Unirea Pres SRL.

În final, îmi exprim regretul că o problemă de natură comercială afectează politica editorială a unui cotidian respectabil”.

Ulterior, reprezentanţii Prefecturii Alba au transmis şi o erată la primul comunicat, în care precizează că:

„Dintr-o regretabilă eroare, în comunicatul trimis anterior apare în mod greşit informaţia potrivit căreia SC Unirea Pres SRL a tipărit buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale din 2009, acestea fiind de fapt tipărite sub comanda Ministerului Administraţiei şi Internelor şi nu la nivel local.”

Contestaţia formulată de „Unirea Pres” are la bază faptul că propunerea financiară a firmei câştigătoare ar fi fost depusă într-un format diferit de cel specificat în caietul de sarcini (nu a fost precizat preţul total al serviciilor prestate). Firma necâştigătoare cere explicaţii Prefecturii Alba pentru modul în care s-a realizat evaluarea ofertelor.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Io

    marți, 08.05.2012 at 09:12

    In sfarsit se fac si licitatii corecte. Nu mai castiga ******* locali sau pupincuristii puterii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Femeile care se trezesc în timpul nopții au un risc crescut de boli cardiovasculare. Studiul efectelor ”Veghei inconștiente”

Publicat

insomnie

Femeile sunt de aproape două ori mai predispuse să sufere de probleme cardiace grave atunci când au în mod regulat de tulburări de somn.

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat pe o perioadă de 6-11 ani pe un eșation de 8000 de bărbați și femei.

Cercetările efectuate de Universitatea Adelaide din Australia și Centrul Medical al Universității Maastricht din Olanda au examinat impactul „veghei inconștiente” asupra riscului unei persoane de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit Sky News.

Astfel experții celor două universități au realizat un studiu pe un eșantion de 8.000 de femei și bărbați.

Scopul a fost analizarea stării de veghe inconștientă din timpul somnului, pe care o experimentează orice individ, un stadiu cunoscut și sub denumirea de non-REM.

Micile zvâcniri din timpul somnului fac parte din mecanismul de apărare al organismului împotriva unor factori cu potențial periculos, cum ar fi: durerea, zgomotul, temperatura și luminile.

Apneea, care cauzează dificultăți ale respirației și este responsabilă pentru sforăit, constituie un alt element ce cauzează trezirea bruscă din timpul somnului.

8000 de persoane observate o perioadă de 6-11 ani

Cercetătorii australieni consideră că dacă aceste simptome persistă perioade mai lungi de timp, pot contribui la creșterea tensiuni arteriale.

În timpul studiului, somnul participanților a fost monitorizat și au fost măsurate perioadele de timp în care aceștia au stat treji și perioadele în care au dormit.

Cei 8.000 de voluntari s-au aflat sub observație pe o perioadă de șase până la unsprezece ani.

Una dintre concluzii a fost că femeile se trezesc de mai puține ori în timpul nopții decât bărbații.

Somnul agitat și insuficient afectează mai mult femeile

Experții au mai notat că un somn întrerupt le afectează mai mult pe femei, acestea prezintă un risc între 60% și 100% mai mare de boli cardiovasculare din cauza unui somn agitat și insuficient.

Studiul a 8.000 de bărbați și femei a constatat că femeile care se confruntă cu starea de veghe inconștientă cel mai des și pentru perioade mai lungi au avut aproape dublu riscul de a muri din cauza unei probleme cardiace.

În general, riscul de a muri din orice cauză a fost de 21% în rândul femeilor din populația generală, care a crescut la 31,5% în rândul femeilor cu o povară de excitare de peste 6,5%.

„Din punctul meu de vedere ca medic, un somn agitat ajută la identificarea pacienților care au un risc crescut de boli cardiovasculare.

Sfătuim pacienții să aibă grijă de somnul lor și să practice o igienă bună a somnului”, a declarat profesorul în cardiologie de la Universitatea din Maastricht, Dominik Linz.

Sursa: Skynews

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO VIDEO REPORTAJ Incursiune în fostul Cinema Columna: Groapa de gunoi cu acoperiș din centrul municipiului Alba Iulia

Publicat

La nici o sută de metri, în spatele Primăriei Alba Iulia, în centrul orașului, fosta clădire a cinematografului Columna a devenit în timp o veritabilă ”groapă de gunoi cu acoperiș”.

Vremurile în care tinerii se întâlneau în fața cinematografului sunt istorie și au rămas doar amintiri.

La fel s-au dus și vremurile în care, în locul cinematografului a funcționat un club de noapte, club în fața căruia scandalurile și bătăile erau ceva obișnuit weekend de weekend. 

Mai mult, în ultimii ani clădirea a devenit adăpost pentru o familie fără locuință, care timp de câteva ierni s-a adăpostit înăuntru alături de mai mulți copii.

În 2020, fostul viceprimar, Voicu Paul, în plină campanie electorală declara că a reușit ce nu putut fostul primar Hava: să preia de la RADEF „România Film” clădirea, iar planurile erau să o transforme într-o parcare.

Acum noua administrație vrea același lucru: să demoleze clădirea și să amenajeze o parcare, însă la fel, demolarea ține de birocrație.

Am intrat în interiorul clădirii pentru a vedea ce s-a ales de fostul cinematograf

Toate intrările au fost sudate sau acoperite cu gratii de către angajații primăriei pentru a bloca aceesul oamenilor străzii în interior.

Încă de la intrarea în clădire ești ”întâmpinat” de un morman de haine, gunoaie și un miros la care și cel mai puternic stomac se întoarce pe dos.

Culoarul care pe vremuri ducea în sala de vizonare adăpostește o imagine dezolantă: un cărucior de copii stă părăsit într-un colț, printre resturi de moloz și gunoaie. Familia care se adăpostea în cinematograf obișnuia își plimba copiii prin centrul orașului, în timp ce adulții apelau la mila trecătorilor.

La nici 10 metri, încălțămintea unui copil stă părăsită pe o bucată de beton.

Scările nu se mai disting unele de altele, fiind acoperite de moloz.

Însă momentul în care devii șocat de ceea ce a ajuns cinematograful este cel în care ajungi în sala de vizionare: spațiul uraș, tipic comunist, a ajuns într-o stare imensă de degradare.

O parte a tavanului s-a prăbușit la un moment dat, iar o altă parte acum atârnă de armături.

Locul scaunelor pentru spectatori a fost luat de „munți” de moloz, presărați cu gunoaie.

De a lungul timpului oamenii străzii au depozitat în clădire tot ce au găsit la tomberoanele de gunoi care flanchează fostul cinema: pet-uri, bucăți de mobilă, saltele, cutii de carton.

În timp ce urci scările către sala de proiecție și spațiile anexe ale cinematografului, mirosul devine din ce în ce mai puternic.

Într-o cameră, oamenii străzii și-au amenajat un spațiu de dormit: un pat, un dulap pe care erau mai multe lumânări ce reprezentau sursa de lumină și o saltea, înconjurate de haine și gunoaie.

Pe pereți erau lipite mai multe postere, dar și câteva icoane. Astfel arată locul în care au dormit cei care s-a adăpostit în clădire.

Mai mult de atât, între două uși și-au improvizat și o frânghie pentru întins rufele.

Camera de proiecție a devenit între timp WC-ul celor care și-au făcut veacul în vechiul cinematograf.

Când ar putea fi demolată clădirea

După câștigarea alegerilor locale, Gabriel Pleșa declara că demolarea ar putea demara la începutul primăverii, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Acum, Gabriel Pleșa, a declarat pentru alba24.ro, că primăria trebuie să realizeze o serie de documentații pentru deomolare. Momentan trebuie realizată documentația pentru planul urbanistic de detaliu (PUD), pentru care trebuie realizată o achiziție.

Apoi, trebuie realizată o achiziție pentru demolarea propriu zisă. În total procedura de demolare a clădirii ar costa undeva la 200 de mii de lei, bani din bugetul local.

Demolarea, cel mai probabil ar începe undeva în lunile iunie, iulie ale anului în curs.

Simpaticul Domn R

Perioada de glorie a cinematografului a fost în anii comunismului. Pe 22 februarie 1980, la Alba Iulia se inaugura modernul Cinema Columna, cu o capacitate de 500 de locuri.

Cinema Columna, pe vremea regimului comunist. sursă foto: Direcția Județeană Alba a Arhivelor Naționale

Primul film proiectat în noua sala de cinematograf, în clădirea din centrul orașului, a fost ”Simpaticul Domn R”, un film românesc din anul 1969, regizat de Ștefan Traian Roman.

Un video reportaj realizat de Cristian Panu și Raul Baciu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO- PNL și USR-PLUS s-au împăcat: ”Vom face mâine o nouă propunere pentru funcția de ministru al Sănătății”

Publicat

Liderii coaliției au reușit să ajungă la un acord după ce marți, s-au reunit pentru a doua zi consecutiv, pentru a găsi soluții la criza politică declanșată după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății.

Cîțu: Coaliția merge mai departe

Ședința a început la ora 16:00 și, potrivit unor surse apropiate discuțiilor, reprezentanții USR PLUS sunt dispuși să renunțe la cererea de schimbare a premierului dar au câteva condiții.

Principala în acordul coaliției să fie inclusă o asigurare că un astfel de episod nu s-ar mai repeta și Cîțu va consulta partenerii înainte de a remania pe viitor un ministru.

Condiția era cu atât mai importantă pentru liderii Alianței cu cât, în ultimele zile, în spațiul public au fost vehiculate mai multe informații cum că pe lista remanierilor s-ar afla ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, dar și cel al Justiției, Stelian Ion. Totodată, au existat solicitări de demitere a lui Claudiu Năsui. Practic USR-PLUS a provocat o criză politică pentru a se asigura că pe viitoar nu se va mai lovi de situații de genul demiterii lui Vlad Voiculescu. Și a reușit.

UPDATE SURSE: Propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății este Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog și a dezvoltat Clinica Medena.

Fostul ministru, Vlad Voiculescu și-ar dori să fie chiar și consilier la Ministerul Sănătății

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, se vede în continuare în minister. După ce mai multe zile la rând a declarat că ar putea fi din nou propus la Sănătate, Voiculescu ia în calcul inclusiv să revină pe o funcție de consilier onorific potrivit Digi24.ro

Deși colegii din PLUS sunt gata să îl susțină, cei din USR nu sunt încântați de această variantă care ar putea duce la noi tensiuni cu partenerii de guvernare.

DECLARAȚII: ”Am ajuns la un consens. Vom face o nouă propunere pentru funcția de ministru al Sănătății”

Ludovic Orban (PNL): După 2 zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție. O completare care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în aprteneri, să ducă la imbunătățirea mecanismelor de funcționare a coaliției.

Formațiunile care constituie coaliția sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au.

Cei care au apriat pe faptul că nu ne vom itnelege si-au făcut iluzii. Suntem o coaliție care cooperează pentru un dialog bazat pe respect, încredere, solidaritate și suntem preocupați de o guvernare care să ducă la o imbunătățire a vieții cetățenilor.

Dan Barna(USR): Am depășit o situație delicată. După cele 2 zile deloc simple și după discuții care au avut și moemente delicate, avem o completare a acordului coaliției. Avem toată încrederea că prin ce am agreat azi vom putea să ducem mai departe România în lupta cu COVID și să scoatem țara din pandemie.

Campania de vaccinare rămâne prioritatea Guvernului. Vaccinați-vă și convingeți-i și pe cei dragi!

Dragoș Tudorache (PLUS): Ca urmare a întelegerii, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății. O veți afla mâine dimineață.

Kelemen Hunor (UDMR): Așa cum am spus încă de săptămâna trecută, coaliția nu are alternativă, mă bucur că am reușit să ajungem la un consens in ce privește continuarea guvernării. În actul adițional nu există lucruri extravagante.

Florin Cîțu : Sunt lucruri care vor asigura o funcționare coerentă, decizii coerente in coaliție și câteva puncte accentuate, scoase din programul de guvernare fără să adăugăm nimic la programul de guvernare.

Important e să găsim soluții, să luăm decizii prin care intărim încrederea oamenilor in Guvern. Vom duce programul de guvernare la îndeplinire.

Florin Cîțu: viitorul ministru al Sănătății va avea toată susținerea mea

Premierul Florin Cîțu a anunțat că viitorul ministru al Sănătății va avea susținerea lui. Este un minister greu, dar consultându-ne vom lua cele mai bune decizii, a mai spus prim-ministru.

Declarația a fost făcută marți seara, la finalul ședinței în cadrul căreia partidele de la guvernare au semnat un acord care pune capăt crizei provocate de demiterea lui Vlad Voiculescu. Florin Cîțu a vorbit despre campania de vaccinare.

„Așa cum am spus, coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliție – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes și sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că îl așteaptă pe noul ministru al Sănătății cu care va colabora.

„Dacă mâine vom avea un ministru al Sănătății care va prelua un portofoliu dificil, va avea susținerea mea și a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că așa cum am făcut și până acum deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare și le vom lua în interesul cetățenilor Românei”, a precizat Florin Cîțu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Bucătarul Cetății din Alba Iulia, Cosmin Toma, la emisiunea ”Imperiul Leilor”. Când poate fi urmărită

Publicat

Cosmin Toma, Bucătarul Cetății din Alba Iulia va fi prezent miercuri seară la emisiunea postului de telreviziune ProTV, Imperiul Leilor. 

Emisiunea va putea fi urmărită de la ora 20:30.

Anunțul a fost făcut chiar de acesta, care a și postat pe contul său de facebook o serie de imagini.

Emisiunea este dedicată tinerilor antreprenori care doresc să vadă cum ideea lor de afaceri prinde contur sau celor care vor să-şi dezvolte afacerile existente.

Tinerii trebuie să pregătească  un plan pe care să-l susțină în fața unui grup de potențiali investitori, format din oameni de afaceri români care și-au demonstrat deja abilitățile în business-uri de succes.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate