Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Buletinele de vot pentru judeţul Alba, tipărite la Galaţi. SC „Unirea Pres” SRL a pierdut licitaţia şi contestă rezultatul. Vezi cine e Romprima

Publicat

Buletinele de vot necesare pentru alegerile locale din judeţul Alba vor fi tipărite de o firmă din Galaţi, în detrimentul celei din Alba Iulia, care a asigurat până acum acest serviciu. Rezultatul licitaţiei a stârnit un adevărat scandal şi este contestat de societatea din Alba,”Unirea Pres” SRL, mai ales având în vedere că suma atribuită pentru acest contract este de aproximativ 70.000 de euro. Firma declarată necâştigătoare susţine că această licitaţie a fost „ultimul tun al pedeliştilor de la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba”.

Despre „Romprima”, realitateamedia.ro a  scris că a câştigat în 2009 licitaţia pentru rechizitele școlare gratuite, organizată de ISJ Neamţ, dar a rămas fără „obiectul muncii” din pricina propriului comportament contractual (nu a livrat nici măcar un pachet până la sfârşitul anului respectiv), dar în 2010 a reapărut pe firmament. Atunci a pierdut licitaţia în favoarea unei firme din Suceava, a atacat rezultatul la Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi a reuşit să anuleze licitaţia. S-a organizat o nouă licitaţie, care a fost câştigată de Editura „Herra” SRL Piteşti.

Porivit site-ului respectiv, la licitaţia organizată în acest an, unul dintre cei trei ofertanţi a fost „Romprima”, care a venit cu o ofertă financiară absolut halucinantă, utilizând preţuri de foarte mici, dar a fost descalificată pentru neonorarea contractului din 2009. „Norocul nostru este că legislaţia permite descalificarea ofertanţilor care au avut contracte reziliate din propria vină. Iar în cazul Romprima, această prevedere este «acoperită» cu vârf şi îndesat. La momentul deschiderii celor trei oferte, am solicitat oficial firmelor participante să ne transmită în scris dacă se află în situaţia respectivă, iar Romprima a refuzat să onoreze această solicitare. În aceste condiţii, a fost descalificată iar contractul a revenit firmei cu care am colaborat, foarte bine, şi anul trecut – Editura Herra SRL Piteşti”, a spus pentru realitateamedia.ro Liliana Georgescu – inspector şcolar general adjunct la ISJ Neamț .

Patronul „Romprima” Galați este, potrivit reporterilor Braila24.ro ( un ziar online din rețeaua din care face parte și Alba24.ro), Petru Trifan, în prezent unul dintre  liderii  Partidului Socialist Galați.

Contractul cu firma „Romprima” SRL din Galaţi, câştigătoarea licitaţiei nu va fi semnat deocamdată, asta până la soluţionarea contestaţiei. Pentru a lămuri această problemă, Instituţia Prefectului Alba a făcut public următorul comunicat, semnat de prefectul Ştefan Bardan:

„Documentaţia de atribuire privind achiziţionarea, prin cerere de ofertă, a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot ce vor fi utilizate în cadrul alegerilor locale din judeţul Alba din anul 2012 a fost înaintată spre publicare pe SEAP la data de 12 aprilie 2012.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor, respectiv 27 aprilie 2012, orele 16, au depus oferte SC Romprima SRL din Galaţi şi SC Unirea Pres SRL din Alba Iulia. În şedinţa de analiză a ofertelor, Comisia de evaluare a solicitat clarificări suplimentare celor doi ofertanţi, iar în urma răspunsurilor primite a hotărât în unanimitate că oferta câştigătoare este cea care a avut preţul cel mai scăzut pe pagină format A4 tipărită, respectiv oferta SC Romprima SRL.

În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, orice parte care se consideră vătămată într-un drept sau interes legitim cu privire la încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice se poate adresa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării privind rezultatul licitaţiei.

Din acest punct de vedere, demersul SC Unirea Pres SRL de a contesta rezultatul licitaţiei nu este unul criticabil. Consider însă complet nepotrivită maniera în care o firmă, care editează un ziar de altfel respectabil se foloseşte de un organ media pentru a lansa acuzaţii nefondate la adresa prefectului judeţului Alba şi a instituţiei pe care o conduce.

Acuzaţiile că instituţia noastră ar face jocurile vreunei firme sau vreunui partid sunt nefondate şi ilogice. Comisia care a evaluat cele două oferte este formată din cinci specialişti aparţinând serviciilor juridic, financiar-contabilitate şi coordonare din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, toţi cei cinci fiind angajaţi în mandatele altor prefecţi şi nu în mandatul meu, eu nefăcând de altfel parte din această comisie. În plus, SC Unirea Pres SRL a câştigat în ultimii ani mai multe licitaţii organizate de Instituţia Prefectului pentru tipărirea de buletine de vot, inclusiv cea pentru alegerile prezidenţiale din 2009, din timpul mandatului meu, ceea ce arată clar că nimeni nu are nimic cu această firmă, singurul interes fiind acela de fi respectată legea.

Menţionez, pentru opinia publică, că contractul pentru tipărirea buletinelor de vot şi a altor tipizate legate de alegerile din iunie nu este semnat, urmând a fi încheiat cu firma care va fi desemnată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în urma judecării contestaţiei formulate de SC Unirea Pres SRL.

În final, îmi exprim regretul că o problemă de natură comercială afectează politica editorială a unui cotidian respectabil”.

Ulterior, reprezentanţii Prefecturii Alba au transmis şi o erată la primul comunicat, în care precizează că:

„Dintr-o regretabilă eroare, în comunicatul trimis anterior apare în mod greşit informaţia potrivit căreia SC Unirea Pres SRL a tipărit buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale din 2009, acestea fiind de fapt tipărite sub comanda Ministerului Administraţiei şi Internelor şi nu la nivel local.”

Contestaţia formulată de „Unirea Pres” are la bază faptul că propunerea financiară a firmei câştigătoare ar fi fost depusă într-un format diferit de cel specificat în caietul de sarcini (nu a fost precizat preţul total al serviciilor prestate). Firma necâştigătoare cere explicaţii Prefecturii Alba pentru modul în care s-a realizat evaluarea ofertelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Io

    marți, 08.05.2012 at 09:12

    In sfarsit se fac si licitatii corecte. Nu mai castiga ******* locali sau pupincuristii puterii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax