Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bulgaria deschide sezonul turistic la 1 mai. Unii hotelieri oferă nopți gratuite. Condiția

Publicat

Bulgaria a a lansat regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie și a anunțat că sezonul estival de deschide la 1 mai. Turiștii sunt atrași de hotelieri cu stimulente, cum ar fi o noapte de cazare gratuită dacă fac dovada unui test PCR.

Bulgaria așteaptă turiștii începând cu fata de 1 mai. Unii hotelieri au decis să le ofere turiștilor nopți gratuite, potrivit Mediafax, care citează Travel Planet.

Trei posibilități de intrare a turiștilor în Bulgaria

Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele trei posibilități de intrare în Bulgaria: fie cu vaccin împotriva Covis-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacționeze oferind stimulente turiștilor care vor folosi teste PCR.

Un exemplu interesant ar fi un lanț hotelier, care oferă o noapte gratuită pentru vacanțele de minim 6 nopți, pentru turiștii care fac dovada plății unui test PCR. Credem că vor mai urma și alți hotelieri care vor găsi soluții interesante.

Cert este că românii reprezintă o piață foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluții să venim la ei și ne așteptăm să mai apară oferte similare”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Prețuri mici pentru pachetul de Paște/1 Mai

Prețul mediu pentru o vacanță la un hotel cu servicii bune și cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru 2 adulți, iar acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

La hotelurile de top de 4-5 stele, cu servicii foarte bune, pachetul de Paște/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilitățile incluse în preț.

În acest sezon, majoritatea românilor preferă vacanțele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena și Nisipurile de Aur.

20 mp pentru fiecare umbrelelă de pe plajă

În ceea ce privește măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toți angajații aflați în locuri publice închise în care servesc sau interacționează cu turiștii, sunt obligați să poarte o mască de protecție de unică folosință sau refolosibilă.

De asemenea, fluxurile de intrare și de ieșire ale turiștilor nu se amestecă între ele și se recomandă o distanță de minim 1,5 metri între turiști.

Dacă se suspectează o infecție cu coronavirus, oaspetele este izolat într-o cameră pregătită în acest sens.

Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocați 20 de metri pătrați.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax