Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bulgarul și ”Metoda Maradona”: Cum a fost înșelată casiera unei case de schimb valutar din Alba, de un escroc cu experiență

Publicat

Un cetățean bulgar, cunoscut pentru activitatea infracțională, în România, dar care nu a fost prins, pare a fi un maestru a metodei ”Maradona”. Se pare că acesta a înșelat mai multe casiere de la case de schimb valutar din țară, prin metodă veche a escrocilor. 

Acesta a pus în practică metoda și la o casă de schimb valutar din Alba. Deși s-a petrecut în 2019, o condamnare, în lipsă, a venit abia în luna ianuarie a anului 2024.

De unde vine numele de ”Maradona”

Metoda este numiră ”Maradona” și a fost brevetată de escrocii anilor 90”. Cel mai probabil denumirea vine de la modalitatea prin care Maradona a înscris un gol celebru cu mâna. Este vorba despre viteza cu care escrocii reușesc să scoată o sumă de bani, pe care o primesc inițial de la casieră, o numără, iar dintr-un motiv anume o înapoiază.

Însă din suma înapoiată aceștia trag o parte din bani, fără ca persoana din fața lor să își dea seama.

Cum a acționat la Alba Iulia

În data de 10 octombrie 2019 a mers la un schimb valutar. Bărbatul spunea că nu știe română și a cerut schimbarea a 2000 de euro în lei. După ce i-au fost dați banii, cei 9400 de lei, bărbatul a acționat. A spus că vrea lei moldovenești nu românești, drept urmare a dat banii înapoi, iar casiera i-a înapoiat cei 2000 de euro.

Însă, din cei 9400 de lei, bărbatul a tras 3300 de lei, înainte să înapoieze suma. Când femeia și-a dat seama de escrocherie a fost prea târziu.

Cunoscut de autoritățile din România, însă nu a fost prins

Bulgarul pare a fi cunoscut de autoritățile din România, iar pe numele său au fost deschise în țară mai multe dosare penale. Se pare că modul de operare a fost același ca la schimbul valutar din Alba.

Pentru fapta sa din 2019, în data de 12 ianuarie 2024, bărbatul a fost condamnat la o amendă penală de 4000 de lei. Decizia nu este definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax