Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bursa a schimbat topul miliardarilor, vineri seara. Vezi cine este acum cel mai bogat om din lume

Publicat

Topul mondial al miliardarilor s-a schimbat, vineri seara, după o creștere pe bursă. Cel mai bogat om din lume a devenit Jeff Bezos, proprietarul Amazon.com. Valoarea participaţiei deţinute de Jeff Bezos la Amazon.com a crescut de aproape 500 de ori de la debutul bursier al companiei, în urmă cu două decenii, iar vineri a atins 88 de miliarde de dolari. În acest fel, Bezos l-a devansat pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, devenind cel mai bogat om din lume, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. 

Amazon este cel mai dinamic retailer online. În ultimii ani şi-a extins oferta de produse şi prezenţa globală, introducând tableta pentru cărţi Kindle, servicii de cloud computing, producţia de programe şi filme originale, sistemul de recunoaştere vocală Echo destinat locuinţelor, iar în luna august a cumpărat retailerul Whole Foods. Totodată, în ultimii doi ani, participaţia lui Bezos la Amazon a crescut cu 70%.

În oferta publică iniţială a Amazon din 1997, participaţia deţinută de Bezos la companie era evaluată la 178 de milioane de dolari, dar vineri seara a atins 88 de miliarde de dolari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate