Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi: Diplomele de bacalaureat şi licenţă, printre condiţiile impuse pentru angajare

Publicat

Tinerii absolvenţi de studii medii sau superioare care au călcat pragul “Bursei locurilor de muncă”, eveniment desfăşurat vineri, la sediul Fundaţiei PAEM din Alba Iulia, s-au confruntat cu primele condiţii importante pentru angajare: diplomele şcolare, cursurile de calificare sau experienţa în domeniu.

Majoritatea angajatorilor au inclus în profilul candidatului obligativitatea diplomei de bacalaureat. În puţinele situaţii în care aceasta nu era o condiţie de angajare, absolvenţii de liceu au putut aplica pentru posturi de muncitori.

În urma tinerilor, cu şanse mai mari de angajare au venit şomerii cu experienţă în piaţa muncii. Aceştia au fost printre preferaţi la posturi de electricieni, operatori maşini converting sau lăcătuş mecanic.

În domeniul asigurărilor, angajatorii nu au impus limită de vârstă, atât timp cât candidatul este dimanic, are vise măreţe şi este serios. Din păcate, oricât de măreţe ar fi visele celor care în acest an nu şi-au obţinut diploma de bacalaureat, proaspeţii absolvenţi de liceu nu au putut aplica pentru un astfel de job, pentru că Bac-ul a fost una dintre condiţiile de angajare.

Pentru posturile de lucrător comercial nu a fost nevoie de diplome de liceu sau facultate, în schimb profilul candidatului prevedea studii sau cursuri în domeniul economic şi al alimentaţiei publice.

Un alt aspect important de menţionat este că, la această bursă, puţini dintre angajatori s-au arătat disponibili să trimită la training sau cursuri de calificare personalul fără experienţă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a contactat 100 de agenţi economici pentru acest eveniment, 28 au răspuns afirmativ şi au participat cu un total de 263 de locuri de muncă.

Dintre cele 343 de persoane aflate în căutarea unui job, 270 au fost absolvenţi de învăţământ. Doar 165 dintre aceştia au fost selectaţi în vederea încadrării. Nu s-a făcut nicio angajare pe loc, agenţii ecomomici au preluat CV-urile, le-au selectat, urmând să organizeze interviuri la sediile firmelor.

Locurile de muncă pentru persoanele cu studii medii au fost următoarele: mecanic auto, electrician, vopsitor, tinichigiu, operator producţie, vânzător, şofer autocamion, casier, agent vânzări, şofer autoturisme, manipulant mărfuri, muncitor necalificat, sudor, prelucrător prin aşchiere, lăcătuş mecanic, strungar, frezor, termist tratamentist, tehnician IT, strungar, frezor, asistent manager, operator maşină fabricare hârtie, operator producţie, confecţioner, lucrător comercial.

Pentru persoanele cu studii superioare au fost disponibile: programator IT, director vânzări, inginer şef atelier, inspector ITP, inginer autovehicule, şef birou, inginer mecanic, inginer proiectant, inginer marketing, economist.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristi

    vineri, 23.09.2011 at 05:48

    Vad ca multa lume are probleme cu „gradul de ocupare”. De ce va e lene sa mai scrieti si doua cuvinte dupa?
    Ce fel de ocupare? Banuiesc ca a fortei de munca!
    Nu vreau sa par nesimtit dar am mai vazut asta si in titluri de proiect si nu mi se pare corect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate