Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bursa locurilor de muncă pentru deținuții de la Penitenciarul Aiud. 10 angajatori din Alba le oferă posibilitatea de a lucra

Publicat

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Penitenciarul Aiud organizează vineri, 29 noiembrie, o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate. Bursa se va desfăşura în incinta Penitenciarului Aiud şi este organizată în cadrul proiectului „Tranziția spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”. La acţiune vor participa peste 50 de persoane private de libertate interesate de oportunităţile de muncă existente la ora actuală, 10 angajatori din judeţul Alba, din domenii diverse de activitate, şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Alba.

Bursa reprezintă primul contact al deţinutului care urmează să fie eliberat din penitenciar, cu un angajator. Acţiunea are ca scop sensibilizarea potenţialilor angajatori şi a comunităţii referitor la situaţia persoanelor condamnate sau care au executat pedepse privative de libertate. Se urmăreşte de asemenea stimularea participării persoanelor private de libertate la viaţa economică şi la viaţa în comunitate, atenuarea factorilor de risc ce conduc la marginalizarea şi excluderea socială a persoanelor aflate în detenţie sau care au executat pedepse privative de libertate, pregătirea persoanelor private de libertate în vederea susţinerii unui interviu de angajare, informare asupra locurilor de muncă şi cerinţelor angajatorilor.

Persoanele private de libertate participă încă din penitenciar la o serie de cursuri de calificare, iar stagiile de practică sunt realizate în ateliere de lucru organizate la nivelul penitenciarului. În prezent, un număr semnificativ de persoane private de libertate din cadrul penitenciarului Aiud lucrează în comunitate, integrarea în muncă fiind unul dintre factorii principali care contribuie la reintegrarea socială a persoanelor condamnate.

O acţiune similară a avut loc săptămâna trecută şi în Penitenciarul Târgu Mureş, la bursă participând 50 de persoane private de libertate şi 10 angajatori din judeţul Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax