Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse de merit pentru elevii cu medii peste 9.50 dar și pentru primii 30% din clasă. Anunțul ministrului Educației

Publicat

Bursele de merit vor fi acordate în anul 2023-2024 și pentru elevii de gimnaziu și liceu care au medii peste 9,50, dar și pentru primii 30% dintr-o clasă.

Precizările au fost făcute de ministrul Educației, Ligia Deca.

Ministrul Educației spune că vor avea dreptul la bursă de merit și ”toți cei care au peste 9.50, cum a fost în anul trecut, dar vom acorda burse de merit și pentru primii 30% din clasă”.

Prin urmare, numărul de copii care vor primi bursă, “la modul general”, va crește cu cel puțin 25-30%, potrivit edupedu.ro.

Burse de merit 2023-2024. Mai mulți elevi vor primi burse de merit. Alte schimbări

“Avem o serie întreagă de schimbări. În primul rând, crește numărul de copii care primesc bursă. La modul general, numărul de copii care vor primi bursă crește cu cel puțin 25-30%. La bursa de merit, probabil cea mai discutată, avem o dublare a numărului de beneficiari.

Îi vom prinde pe toți cei care au peste 9.50, cum a fost în anul trecut, dar vom acorda burse de merit și pentru primii 30% din clasă.

Prima treime din clasă va primi bursa de merit. De ce? Pentru a stimula competiția între copii și pentru a-i motiva să se autodepășească, pentru că până la urmă copiii se compară cu cei din jurul lor pe care îi văd zi de zi în clasă. Încă ceva: crește și cuantumul, de la 200 lei pe lună la 450”, a declarat ministrul, la Antena 1.

Până acum, varianta în discuții era doar cu primii 30% din clasă.

Bursele de merit în anul 2023-2024 vor fi în cuantum de 450 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax