Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse de merit și performanță pentru elevii din Alba Iulia, și în anul școlar 2020-2021. Care este valoarea acestora

educatie

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia decid în ședința din 15 septembrie cuantumul burselor de merit, respectiv al celor de performanță, ce vor fi acordate elevilor în anul școlar 2020-2021. Față de valoarea de anul trecut, cea din 2020 este ușor mai mare.

Aceasta variază între 100 lei bursa de studiu și 125 lei bursa de merit.

Burse de merit

Se acordă:

– elevilor din clasele V-VIII care au obținut media generală 10 în anul școlar anterior, respectiv, în primul semestru al anului școlar pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial – în cuantum de 125 lei/elev/lună (anul trecut, 100 lei/elev/lună)

– pentru clasa a IX-a, cursuri de zi, în semestrul al II-lea elevilor cu media pe semestru I de minim 9,90 – în cuantum de 125 lei/elev/lună (anul trecut, 120 lei/elev/lună)

– pentru clasele X-XII, cursuri de zi, elevilor care au obținut media de minim 9,90 în anul școlar anterior – în cuantum de 125 lei/elev/lună (anterior, 120 lei/elev/lună).

– elevilor din clasele V-XII, cursuri de zi, care au obținut locurile I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor organizate de MEN – în cuantum de 120 lei/elev/lună (anterior, 100 lei/elev/lună)

Plata burselor de performanță sau a burselor de mediu se va efectua de către unitățile de învățământ în cadrul cărora elevii își desfășurau studiile în momentul obținerii performanței.

Burse de studiu

Se acordă:

– elevilor din clasele V-VIII care au obținut media generală de minim 9,50 în semestrul anterior celui care se acordă bursa, dar nu mai mult de 5% din numărul de elevi ai unității de învățământ – în cuantum de 100 lei/elev/lună (aceeași valoare ca anul trecut)

– elevilor din clasele IX-XII, cursuri de zi, care au obținut media generală de minim 9 în semestrul anterior celui care se acordă bursa, dar nu mai mult de 5% din numărul elevilor ai unității de învățământ – în cuantum de 100 lei/elev/lună (aceeași valoare ca anul trecut)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax