Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Burse de studiu în Franţa cofinanţate de ambasadă şi companii, pentru tineri din România. Oportunităţi pentru specializare şi angajare

Publicat

tineri

proiecte tineriTinerii români au acces la burse de studii în Franţa, pentru specializare în diferite domenii, pe baza unui parteneriat ce va fi încheiat cu zece companii de top din ţară. Iniţiativa aparţine Ambasadei Franţei în România, prin Institutul Francez din Romania şi Agentia universitară a Francofoniei.

Programul de burse de studii cofinanţate de companii cu sediul în România este activ de patru ani, iar din 2015 s-a alăturat parteneriatului şi Agenţia Universitară a Francofoniei, cu o reţea de 30 de universităţi din care pot fi recrutaţi cei mai talentaţi studenţi.

Companiile pot astfel să identifice colaboratori cu potenţial ridicat şi astfel să asigure condiţiile atât pentru dezvoltarea activităţii, cât şi pentru inserţia profesională în România.

Până acum, peste 30 de tineri au beneficiat de o astfel de bursă de specializare în Franţa, pentru a acumula competenţe de ultimă oră în domenii ca informatică, mecanică, management. Aceştia au urmat apoi o perioadă de şase luni de stagiu în cadrul companiei partenere – la sediul din România sau în cadrul grupului din Franţa şi apoi au avut oportunitatea de a deveni angajaţi la aceste entităţi.

Companiile partenere la acest program în 2015 sunt Renault Romania, Orange Romania, Lafarge Romania, GDF Suez Energy Romania, Agricesem, Caussade Semences Romania, Exploitdaneasa SRL, Expur, Isagri Romania, Sopema Romania.

Detalii despre înscrieri sunt disponibile pe site-urile Ambasadei Franţei, ale Institutului Francez şi ale Agenţiei Universitare a Francofoniei. Termen limită pentru apelul de candidaturi este aprilie 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax