Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Burse de studiu pentru elevi și studenți din partea Arhiepiscopului de Alba Irineu. Condiții și acte necesare

Publicat

IPS Irineu Arhiepiscop de Alba Iulia

Arhiepiscopul de Alba, Înaltpreasfințitul Irineu oferă din economiile personale 20 de burse pe an elevilor de liceu, studenților, masteranzilor și doctoranzilor, care au un comportament ireproșabil și care sunt lipsiți de posibilități materiale. 

Pentru elevii de liceu bursa pe lună este în valoare de 500 de lei, pentru studenți – 600 de lei, bursele pentru masteranzi tot 600 de lei, iar cele pentru doctoranzi ajung la 700 de lei pe lună.

Bursele pentru elevi, studenți și masteranzi se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctoranzi pe o perioadă de 12 luni.

În perioada 5 august – 15 septembrie 2020, cei interesați se pot înscrie pentru a obține o bursă. Dosarele vor putea fi trimise prin poștă sau depuse direct la Secretariatul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei cu sediul pe strada Mihai Viteazul, nr. 16.

Condițiile de obținere a unei burse acordate de către Fundația „Arhiepiscopul Irineu Pop” sunt:

Pentru bursele acordate elevilor și studenților:

– beneficiarul să fi promovat toate examenele anului școlar sau universitar încheiat;

– media de absolvire a anului școlar sau universitar încheiat să fie de minimum 8,50;

– pentru candidații înmatriculați în clasa a IX-a de liceu sau în anul I de facultate, media de admitere să fie tot de minimum 8,50;

– venitul mediu pe membru de familie, în ultimele 3 luni, să nu depășească suma netă de 1000 de lei.

Pentru bursele de cercetare acordate masteranzilor și doctoranzilor:

– beneficiarul să fi promovat toate examenele anului universitar încheiat, conform planului individual de pregătire, în cazul doctoranzilor.

– pentru masteranzii și doctoranzii înmatriculați în toamna anului 2020, media de admitere să fie minimum 9,00.

– calificativele de promovare a examenelor din anul universitar încheiat să fie de minimum 9,00, pentru masteranzi sau „foarte bine”, pentru doctoranzi.

– propunerea unui proiect de cercetare, cu durata de un an de zile pentru doctoranzi, respectiv de 9 luni de zile pentru masteranzi, pe o temă interdisciplinară, care să se înscrie într-un domeniu de cercetare din sfera științelor umaniste, științelor sociale și științelor naturale.

– proiectul de cercetare pentru care s-a acordat bursa se va finaliza printr-un studiu științific, variabil ca dimensiuni, ce va fi publicat într-o revistă de specialitate cotată ISI, indexată BDI sau cel puțin cotată CNCS.

Acte necesare:

Pentru bursele acordate elevilor și studenților dosarul va conține:

Copie nelegalizată după actul de identitate și după certificatele de naștere ale aplicantului și ale tuturor membrilor familiei, conform fișei tip a aplicantului;

Adeverință eliberată de instituția de învățământ, care să ateste calitatea de integralist și media de absolvire a anului școlar sau universitar încheiat.

În cazul elevilor și studenților din anul I, adeverința va conține media cu care aplicantul a fost admis în instituția de învățământ.

În aceeași adeverință se va specifica faptul dacă elevul sau studentul beneficiază de bursă acordată de instituția de învățământ.

Documente din care să rezulte nivelul venitului pe membru de familie:

– Adeverința de salariu de la locul de muncă al părinților;

– Cupoane de pensie (original sau copie, după caz);

– Certificate de atestare fiscală eliberate de primării și de administrațiile financiare privind venitul agricol, precum și alte venituri: chirii sau alte activități;

– Eventual, Rapoarte de anchetă socială ale Direcțiilor de Asistență Socială ale Primăriilor.

Recomandare din partea Bisericii sau a cultului de care aparține (preot paroh/duhovnic, consiliu parohial, pastor, în funcție de confesiunea aplicantului).

Fișa tip completată cu toate informațiile cerute, disponibilă în format electronic pe site-ul www.reintregirea.ro. În fișa tip, va fi, de asemenea, menționat dacă unul sau ambii părinți ai aplicantului au lucrat în străinătate în ultimele luni.

Pentru bursele de cercetare acordate masteranzilor si doctoranzilor, dosarul va conține:

Copie nelegalizată după actul de identitate, certificat de naștere, copie după actele de studii (Diploma de licență sau master și foile matricole aferente).

Adeverința eliberată de instituția de învățământ, care să ateste calitatea de masterand sau doctorand. Pentru masteranzii aflați în al doilea an de pregătire, o adeverință care să ateste calitatea de integralist și media de absolvire a anului universitar anterior.

Un proiect de cercetare, vizat de un profesor de specialitate, care se înscrie în domeniile de cercetare pentru care Fundația „Arhiepiscopul Irineu Pop” acordă burse în anul 2020-2021.

Recomandare din partea Bisericii sau a cultului de care aparține (preot paroh, consiliu parohial, pastor, în funcție de confesiunea aplicantului).

Condițiile de participare, fișa-tip a aplicantului, precum și actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director al Fundației și publicat pe site-ul www.reintregirea.ro, la secțiunea Informaţii utile.

Informații suplimentare și lămuriri pot fi obținute la numărul de telefon 0258 811 690.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 06.08.2020 at 21:49

    Nu-mi vine sa cred ca si pentru trandaveala si palavrageala ieftina se dau burse ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax