Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse gratuite pentru elevii de liceu care vor să studieze în Statele Unite ale Americii. Înscrieri până în 13 octombrie. CONDIȚII

Publicat

Elevii de liceu au posibilitatea să studieze, timp de un an, în Statele Unite ale Americii, cu burse gratuite oferite de guvernul american.

Guvernul SUA acordă gratuit burse pentru elevii care au note bune şi vorbesc limba engleză. Copiii sunt aleși în urma unor teste de limba engleză şi vor locui în casele unor familii, selectate cu atenţie de autorităţile americane.

FLEX este un program de schimb de experienţă dedicat elevilor din primii 3 ani de liceu. Înscrierile se pot face AICI

Înscrierile se fac online pâna pe 13 octombrie. Cei selectaţi trec în etapa semifinală şi doar 30 din aceștia vor ajunge să cunoască sistemul american de învățământ.

Programul este deschis și pentru elevii ucraineni, care sunt în România şi care au locuri separate pentru bursele americane.

Burse pentru elevii de liceu în America: Cum și când să aplici?

Candidații interesați de program și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate sunt invitați în perioada 1 septembrie – 13 octombrie 2022 să participe la procesul de selecție care va consta în 3 runde, astfel:

  • RUNDA 1: Această rundă va include o aplicație online preliminară și 3 întrebări de tip eseu care trebuie finalizate și trimise în termen de 10 zile de la începerea aplicației. Aplicatia online este disponibilă la adresa:  https://ais.americancouncils.org/flex.
  • RUNDA 2: Dupa trimiterea aplicației online, elevii vor fi invitați să participe la un test online de limba engleză
  • RUNDA 3: Această etapă de semi-finală va începe în luna noiembrie și va include un interviu, încă 3 întrebări de tip eseu, un test complet de limba engleză și o aplicație ce va trebui completată personal de către fiecare elev.  Elevii care vor trece de această etapă vor fi ulterior notificați de biroul American Councils România.

Burse pentru elevii de liceu în America: Calendarul complet al programului FLEX

  • 1 Septembrie – 13 Octombrie 2022: Completarea și transmiterea aplicației online și a testului de limba engleză
  • Noiembrie  – Decembrie 2022: Notificarea semi–finaliștilor
  • Noiembrie 2022 – Februarie 2023: Interviul individual, testul de limba engleză, completarea aplicației individuale
  • Aprilie – Mai 2023: anunțarea rezultatelor finale (numele bursierilor și a celor de pe lista de rezervă)
  • August – Septembrie 2023: deplasarea bursierilor în SUA
  • Mai – Iunie 2024: întoarcerea bursierilor în România

Burse pentru elevii de liceu în America: Cine selectează bursierii?

Numărul de burse pentru 2023-2024 este de 30 de burse. Selecția liceenilor se face integral de către o comisie de selecție din SUA, formată din profesioniști din varii domenii. Nicio selecție nu se face în România.

Burse pentru elevii de liceu în America: Ce se întâmplă cu anul academic urmat în SUA?

Programul FLEX este un program recunoscut de Ministerul Educației Naționale. Anul de liceu urmat în SUA poate fi recunoscut la întoarcerea în România. Conform reglementărilor în vigoare, disponibile și pe site-ul Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, elevilor li se poate recunoaște anul de liceu urmat în SUA. Programul FLEX nu garantează echivalarea anului de liceu, fiind un schimb cultural și nu academic.

Pentru testările FLEX nu există niciun fel de taxe de participare, testare sau de orice alt tip. De asemenea, nu există taxe în cazul întreruperii voluntare a programului din varii motive ce țin de bursier.

Testele de limba engleză FLEX nu pot fi echivalate prin niciun alt certificat de limbă și nu se solicită ca aplicantul să dețină un certificat de limba engleză.

Familiile bursierilor români nu trebuie să găzduiască în loc un alt copil, pe perioada bursei FLEX.

Familiile gazdă din SUA sunt atent selectate de către organizații de plasament specializate, fiind verificate din varii puncte de vedere. Acestea pot avea copii sau nu, pot locui în comunități mari, medii sau mici și pot fi de diverse vârste. Un bursier nu poate alege sau propune familia la care să locuiască

Bursa este adresată în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, cât și celor provenind din diverse minorități, programul nefăcând niciun fel de discriminare în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 14.09.2022 at 13:53

    Dacă fac americanii selecţia,OK. Că dacă o făceau ai noştrii, mergeau beizadelele. Şi nu-i sigur că nu-şi bagă coada cineva şi pe acolo. O să aflăm la vremea respectivă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax