Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse școlare 2022 în Alba: 280 de elevi din învățământul special vor primi burse. Lista unităților și cuantum

Publicat

În semestrul al doilea, în Alba vor fi acordate 280 de burse de ajutor social, de merit și studiu pentru elevii din învățământul special.

Numărul și cuantumul acestora este aprobat joi în ședința Consiliului Județean.

Pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022, cuantumul bursei ajutor social, a bursei de merit și a bursei de studiu de care beneficiază elevii care frecventează învățământul special și special integrat finanțat din bugetul local al Județului Alba se stabilește după cum urmează:

  • 200 lei pentru bursa de ajutor social
  • 200 lei pentru bursa de merit
  • 150 lei pentru bursa de studiu.

Consilierii aprobă și acordarea pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022, a 259 burse de ajutor social, 7 burse de merit și a unui număr de 14 burse de studiu pentru elevii care frecventează învățământul special și special integrat finanțat din bugetul local al Județului Alba.

LISTA – numărul burselor școlare care se acordă în semestrul II al anului școlar 2021-2022, pentru elevii care frecventează învăţământul special și special integrat din judeţul Alba

Nr. Crt. Unitatea de învățământ Nr. burse de  ajutor social Nr. burse de merit Nr. burse de studiu
1. Centrul Școlar de Educație Incluzivă

Alba Iulia

122 0 14
2. Colegiul Național

„Bethlen Gabor” Aiud

1 0 0
3. Școala Gimnazială

Axente Sever Aiud

45 3 0
4. Liceul Tehnologic

„Timotei Cipariu” Blaj

52 1 0
5. Liceul cu Program Sportiv

„Florin Fleșeriu” Sebeș

23 3 0
6. Liceul

„Horea, Cloșca și Crișan” Abrud

10 0 0
7. Școala Gimnazială

„Singidava” Cugir

5 0 0
8. Școala Gimnazială Cmpeni 1 0 0
TOTAL 259 7 14

 

Cum se acordă bursele școlare

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat beneficiază de burse acordate din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Este o formă de stimulare a elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și la diferite discipline/domenii de studiu cât și o formă de sprijin al elevilor din medii dezavantajate socioeconomic, în vederea participării la educație a acestora și a prevenirii abandonului școlar.

Potrivit prevederilor art. 82 alin 1 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu şi de burse de ajutor social. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

Bursele se asigură din bugetul local al Județului Alba și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

Criteriile specifice de acordare a burselor școlare se stabilesc anual în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, în limita fondurilor repartizate şi în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităţilor şcolare, cu respectarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat aprobate prin Ordinul ministrului educației nr. 5870/22 decembrie 2021.

Responsabilitatea primirii cererilor, a verificării documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor de acordare a burselor școlare și stabilirea beneficiarilor acestor burse aparține în integralitate comisiei de atribuire a burselor constituită la nivelul fiecărei unități de învățământ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate