Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse școlare 2024-2025: Când vor primi elevi bursele în acest an școlar. Calendar și sumele estimate pentru plată

Publicat

Burse școlare 2024-2025. Metodologia de acordare a burselor în anul școlar care a început în septembrie, stabilită de Ministerul Educației, prevede datele la care vor fi plătite acestea, în lunile care urmează.

Primul termen de plată va fi 20 noiembrie.

Până atunci, cel târziu în 20 octombrie, școlile transmit inspectoratele școlareprima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse. De asemenea, vor fi comunicate sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie, potrivit edupedu.ro.

Până în 23 septembrie, profesorul pentru învățământ primar/ărofesorul diriginte informează toți părinții cu privire la criteriile, condițiile și metodologia de acordare a burselor.

Până în data de 3 octombrie, se pot depune online sau letric documentele necesare pentru acordarea burselor, la secretariatul școlilor și liceelor.

Până în 25 octombrie, Inspectoratul școlar transmite numărul de beneficiari pe tipuri de burse, la Ministerul Educației. Se transmit și sumele estimate. Unitățile de învățământ vor plăti bursele școlare în 20 noiembrie.

De regulă, plata se face prin transfer bancar.

Burse școlare 2024-2025. Calendar și procedură de acordare a burselor

Până la data de 20 a lunii, școlile transmit lunar la inspectorate sumele estimate pentru plata burselor aferente lunii respective, precum și numărul de beneficiari pe categorii de burse.

Până la data de 25 a lunii, inspectoratele transmit la Ministerul Educației numărul de beneficiari și sumele estimate pentru plata burselor, aferente lunii respective.

Ministerul Educației efectuează deschiderile de credite bugetare.

Bursele se plătesc lunar, de către unitățile de învățământ, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Dacă data de 20 cade într-o zi de repaus săptămânal, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia.

Burse școlare 2024-2025. Cuantum și sume estimate

  • bursă de excelență olimpică I (gimnaziu și liceu):
    • 750-3000 lei
    • pentru elevii care obțin premiile I, II, III și mențiune/medalii asimilate la olimpiadele școlare internaționale, campionatele sportive școlare internaționale recunoscute ME, Jocurile Olimpice, Jocurile Paralimpice, Jocurile Olimpice de Tineret
    • de această bursă vor beneficia și elevii aflați în mobilitate internațională
  • bursa de excelență olimpică II (gimnaziu și liceu):
    • 700 de lei
    • pentru elevii care obțin premiile I, II, III la olimpiadele școlare naționale organizate și finanțate de Ministerul Educației
    • de această bursă vor beneficia și elevii aflați în mobilitate internațională
  • bursa de merit: 450 lei/lună
  • bursa de reziliență: 300 lei/lună
    • numărul burselor de merit cumulate cu numărul burselor de reziliență se acordă pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu, inclusiv învățământ profesional și dual, dintr-o unitate de învățământ preuniversitar.
  • bursă socială: 300 lei/lună
  • bursă tehnologică: 300 lei/lună
  • bursa pentru susținerea participării școlare a mamelor minore: 700 lei/lună

Vezi integral: Burse școlare 2024-2025. Ce tipuri de burse vor fi acordate elevilor, în anul școlar viitor. Condiții, valoare, termen de plată

Valoarea burselor poate fi suplimentată de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ în funcție de sumele alocate de autoritățile administrației publice locale / alte venituri obținute potrivit legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate