Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Burse şcolare de peste 30.000 de lei, aprobate de Consiliul Local Aiud, pentru semestrul al II-lea

Publicat

elevi

Consilierii locali de la Aiud au aprobat, în şedinţa de la sfârşitul lunii noiembrie, acordarea a peste 300 de burse şcolare, aferente semestrului al II-lea, în valoare totală de 30.180 de lei. Elevii din unităţile şcolare din Aiud vor beneficia de aceste sume în funcţie de categoriile de burse pentru care se califică.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud a precizat că, dacă până în 2010 sumele necesare pentru plata acestor burse erau asigurate de la bugetul de stat, din 2011, responsabilitatea le revine bugetelor locale, iar consiliile locale sunt cele care stabilesc atât cuantumul, cât şi numărul burselor şcolare.

Astfel, prin hotărârea CL Aiud şi luând în considerare categoriile de burse, precum şi criteriile generale de acordare a acestora, a fost stabilită acordarea a 308 burse pentru semestrul al II-lea al anului 2011. Suma totală alocată de autoritatea locală pentru întreg anul şcolar 2011-2012, destinată burselor şcolare a fost de 48.000 lei, iar după cheltuielile aferente semestrului I, au mai rămas 30.180 lei, bani ce vor fi folosiţi în acelaşi scop în a doua parte a anului.

Conform legii, elevii pot beneficia de burse de performanţă, care se acordă elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului sau care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de minister pentru competiţiile internaţionale, de burse de merit, de studiu şi de burse de ajutor social.

Prin hotărârea CL Aiud, se acordă bursă de merit şi de performanţă în cuantum de 45 lei/lună, elevilor de liceu şi gimnaziu care au media între 9.80 şi 10, sume de 35 lei/lună pentru bursele de studiu şi între 13 şi 35 lei/lună ca burse sociale.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax