Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bursele pentru studenţii doctoranzi au fost majorate. Cât vor primi lunar aceștia, pe toată durata anului universitar

universitate

Publicat

Cuantumul burselor pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat finanţate de la bugetul de stat a fost majorat începând cu luna ianuarie 2023. 

Măsura este prevăzută în Ordinul nr. 6452/2022 pentru modificarea Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 3.329/2018 privind stabilirea cuantumului burselor pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat finanţate de la bugetul de stat cu bursă, la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior de stat, document ce a fost publicat Monitorul Oficial și a intrat în vigoare în 10 ianuarie 2023.

Potrivit acestuia, începând cu luna ianuarie 2023, cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse doctorale/lună/pe toată durata anului universitar (12 luni)/student-doctorand este diferențiat pe ani de studii după cum urmează:

  • 1.700 lei pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anii I și II de studii;
  • 1.950 lei pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anul III de studii;
  • 1.950 lei pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anul IV de studii doar pentru domeniile medicină, medicină dentară, farmacie și medicină veterinară.

Reamintim faptul că potrivit legii se acordă burse doctorale pentru studenții doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat cu bursă, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, fondul pentru alocarea burselor doctorale din bugetul alocat Ministerului Educației Naționale se constituie în funcție de numărul de studenți doctoranzi, cetățeni români sau cetățeni ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, înmatriculați în baza cifrei de școlarizare, aprobată prin ordin al ministrului educației naționale.

Bursa doctorală se acordă pe toată durata anului universitar (12 luni). Instituțiile de învățământ superior de stat își asumă răspunderea privind repartizarea fondului alocat pentru acordarea burselor. 

sursa: legislatie.just.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate